3 gode råd til at passe på dig selv, i den travle hektiske hverdag!

Undersøgelser viser at danskerne hverdag er blevet mere og mere hektisk de sidste mange år. Arbejdspladsen er blevet mere krævende og dermed kræver flere timer end de normale 37 timer man har været vant til. Har man børn skal deres skole, fritidsaktiviteter og legeaftaler også passes. Derudover dyrker en stor procentdel af danskerne en eller anden form for sport, som også skal passes. Læs med i artiklen her og få 3 gode råd til hvordan man husker sig selv i hverdagens stres og jag.

Et billede, der indeholder person, bygning, kvinde, jord

Automatisk genereret beskrivelse

1 Tænk ikke altid kun på andre, men husk dig selv

Der er rigtig mange eksempler på at man glemmer sig selv, i forlængelse med at man altid hjælper andre først. At altid at kunne have overskud til at hjælpe andre, er en fantastisk egenskab. Dette kan dog gå hen og spænde ben for en selv, hvis man konsekvent altid hjælper andre først. Man glemmer nemlig sig selv og ens eget personlige behov.

Glemmer sig selv på vejen, kan det give en masse personlige udfordringer. Dette kan blandt andet være at man ikke får nået de ting man gerne selv vil, skubber ting til side som er vigtige for en og gerne vil opnå eller simpelthen glemmer hvad ens egen personlige behov egentlig er.

2 Stop op gå et skridt tilbage

Det er vigtigt at man i takt med at hverdagen løber af sted, at man stopper op og tager et skridt tilbage. Man må ikke glemme sig selv i hverdagens stres og jag. De fleste har nogle ønsker omkring hvad de gerne vil opnå i livet og hvordan de kommer hen til målet. Hvordan man kommer hen til målet, kan hurtigt blive glemt, når hverdagen strømmer afsted.

Det giver god energi hvis man ved man er det rette sted i sit liv og man er godt på vej hen til endnu bedre steder. Er man et sted i sit liv, hvor tingene står stille og man ikke kan bane den rigtige vej for en selv, er det netop her man skal stoppe op, tage et skridt tilbage, reflektere og dernæst prøve at bane den rigtige vej.

Dette er super cliché, men der er noget om det. Man lever kun én gang, så det er vigtigt at leve livet, som man ønsker det.

 

3 I svært tider kan hjælp udefra være godt

Når man til at punkt hvor man har glemt sig selv, kan konkrete professionelle værktøjer håndtere modgang og udfordringer. Er man nået til et punkt hvor man ikke mere kan hjælpe sig selv og komme videre, kan MIND CPH hjælpe en.

MIND CPH er Danmarks første, og i dag den største, psykologpraksis, der udelukkende praktiserer metakognitiv terapi. Alle MIND CPH’s psykologer er universitetsuddannede og medlem af Dansk Psykologforening.

Lider man er angst, stress eller depression kan MIND CPH hjælpe en videre derfra. De kan derudover også hjælpe med andre udfordringer og man kan læse meget mere på deres hjemmeside.