3 grunde til at være dig selv

Mange går og er bange for at være sig selv fordi de er bange for at blive udelukket fra fællesskabet, men faktisk er det vigtigt at være sig selv og sortere dem fra der ikke kan lide dig for den du er. Vi giver dig her 3 grunde til hvordan du bliver mere dig selv.  

Lev livet i nuet

Når du lærer at leve i nuet og ikke tænker over hvad alle andre tænker om dig, eller du gå og ærgre dig over de ting som der skete i fortiden, vil du opleve at du kan være mere dig selv. For du kan ikke lave om på hvad der er sket i din fortid. Det du kan gøre, er at du kan lære at lægge tingene bag dig, for du kan jo ikke gøre noget ved det alligevel så du kan lige så godt bare sige sket er sket, selvom det selvfølgelig kan være svært bare at lægge det hele bag sig. Så derfor kan du gøre det, at du tager ved lære af de fejl som du laver, så du ikke får gentaget dem igen.  Du skal heller ikke bekymre dig om fremtiden, for du kan ikke gøre noget ved den alligevel, den kommer til at ske uanset, hvad du gør, det eneste du kan gøre, er at leve dit liv så godt som muligt, for du ved jo ikke hvad der kommer til at ske i morgen og er det ikke lidt spændende ikke at vide hvad der skal ske.    

Smil hver dag

Stil dig foran spejlet hver morgen og smil til dig selv. Du vil opdage at det er med til at ændre dit humør og din opfattelse af dig selv. For du skal starte med dit selvværd, kan du ikke smile til dig selv, kan du heller ikke smile til andre. Det gør at du lærer at acceptere dig selv. Du skal fokusere på de positive ting der sker i din hverdag, i stedet for de negative, for vi har alle sammen problemer og det er måden på, hvordan vi løser et problem, der har betydning for hvordan at vi kommer videre. Hænger du dig for meget i ting som du ikke kan ændre, vil du opleve at det kommer til at have en negativ indflydelse på dit humør. Omringer du dig med mennesker der gør dig glad, gør det også nemmere for dig at se de positive ting i hverdagen, fordi du ikke giver dig selv lov til at blive træt og deprimeret. Din omgangskreds vil også helst være sammen med en der tør at være sig selv og som er glad og positiv.

Accepter dig selv

Den vigtigste grund til kunne være dig selv er at acceptere den du er. For kan du ikke acceptere dig selv, så er det svært for andre at acceptere dig. Derfor skal du arbejde med dit selvværd, og det gør du ved at du finder dine styrker, for du ved sikkert at du er rigtig god til at fremhæve dine svagheder, men hvorfor ikke fokusere på dine styrker, for hvis du arbejder med dine styrker, vil du opleve at dine svagheder stille og roligt forsvinder. Har du svært ved at finde styrkerne, kan du få nogle af dem du kender til at lave en liste over de ting som du er god til, så vil du få nogle andres perspektiv på, hvad det er som du er god til og det kan være at det er noget som du slet ikke selv har lagt mærke til. Derfor arbejd med dig selv, så bliver det også nemmere at være dig selv uden at tænke på hvad andre siger. Når du så tør være dig selv, skal du også klæde dig som du selv synes og det kan du bl.a. gøre med Soft Rebels, som lige er mærket for dig der tør at være dig selv.