3 måder at få børnene med på den sunde bølge

Det kan være svært at skabe opmærksomhed, for den sunde bølger overfor børnene i hjemmet. Den sunde livsstil er ofte forbundet med en masse træning og ”kedelig” kost, der nemt bliver trumfet af slik og søde sager.

Sundheden skal helst ikke trækkes ned over hovedet på børnene, da det ofte resulterer i, at det bliver forbundet med noget irriterende. Men det kan være svært at få dem med, uden den mindste form for ”tvang”. Det er vigtigt at gøre de sunde tiltag i familien til en sjov og spændende ting. På den måde får børnene mere lyst til at deltage. Her kommer der 3 gode måder, der kan være med til at gøre den sunde livsstil, til noget spændende for børnene.

Aktiv træning på legepladsen

Man skal være 15 år, for at blive medlem i et træningscenter. Det vil måske også være at stramme den sunde line en smule, at begynde at hive sine børn med ned i træningscenteret. Men det har aldrig skadet børn at være fysisk aktive, da det både stimulerer hjerne, krop og sind.

Det kan være en løsning, at tage med på de mange funktionelle legepladser, der bliver flere og flere af rundt omkring i byerne. På den måde bliver den fysiske aktivitet forbundet med leg. Mor og far kan supplere ”jorden er giftig” med nogle armstræk og pull-ups, hvis ikke legen er tilstrækkelig for den alternative træning.

løb/med børnene på cyklen

I weekenderne er det svært at finde tid, til både at være den huslige forældre der hjemme, og samtidig passe løbetræningen. Det er svært at gøre begge ting på samme tid, så det kunne være smart at involverer børnene i løbet. Det kan være svært for et lille barn at løbe i samme tempo, og ligeså langt som mor og far. Men ved at lade barnet cykle ved siden af, skabes der både hyggeligt samvær og samtidig en aktiv stund i weekenden.

Kost og drikke

Det kan være en god ide, at lade børnene være med i køkkenet når der skal laves mad. Ved at lade børnene være med til at lave mad, skabes der både hyggeligt samvær og en bevidsthed omkring råvarer.
Man kan med fordel forære barnet et fint forklæde eller andet lækkert køkkenudstyr, så der igen forbindes sjov og identitet ved medhjælperrollen i køkkenet. ToyToy har både lækre forklæder og lignende udstyr, som børnene vil stråle i, under madlavningen.

Det sunde indtag af vitaminer, som gør godt ved kroppen kan også komme fra drikkevarer såsom Smoothies og Thé. På den måde bliver indtaget sjovere og nemmere, at komme igennem for de små mennesker. Tilsæt eventuelt honning eller søde bør i stedet for sukker, for at holde den sunde linje ved lige.