3 populære kosttilskud som du bør overveje i din hverdag

Selvom du spiser sundt og varieret kan det i nogle tilfælde godt være svært at få alle nødvendigt vitaminer og mineraler gennem kosten. Derfor er der mange der vælger at supplere den daglige kost med bestemte kosttilskud. Men hvilke kosttilskud kan være gode at tage? Vi har samlet 3 af de mest populære og bedste kosttilskud her.

 

Fiskeolie

Det mest brugte kosttilskud i Danmark er uden tvivl fiskeolietabletter. Mange danskere tager et kosttilskud af fiskeolie, fordi det indeholder omega-3 der har mange vigtige egenskaber. Omega-3 kan blandt andet være med til at mindske risikoen for at få hjerte- og karsygdomme. Det er blandt andet fordi, at undersøgelser viser, at omega-3 har en positiv effekt på hjertets slagvolumen.

Det tyder også på, at mangel på omega-3 kan føre til nedtrykthed og dårlig koncentration. Og det er bare et par af egenskaberne. Omega-3 har mange andre vigtige egenskaber.

Hvis du godt tænke dig at tage fiskeolie, kan du fx overveje Eye Q fiskeolie, der er et af de bedste produkter på markedet. Du kan finde et stort udvalg af fiskeolie tilskud herunder Eye Q fiskeolie ved at klikke her.

Det er muligt at få omega-3 gennem kosten, men det findes primært i fede fisk og derfor er der mange der vælger at tage et tilskud i kapselform.

 

Multivitaminer

Mange danskere vælger også at tage en multivitaminpille – og det kan være en rigtig god idé. Når du tager en multivitaminpille, får du en blanding af vigtige vitaminer, og det er derfor ikke et tilskud af en bestemt form for vitamin. Mange tager derfor vitaminpillen for en sikkerheds skyld, så de er sikre på at få de nødvendige vitaminer.

Og det kan være godt at tage et multivitamintilskud, da det gør, at du er sikret lidt af de livsvigtige vitaminer. Du kan finde et stort udvalg af forskellige vitaminer, alt efter dine behov. Hvis du fx dyrker meget sport, kan du finde vitaminpiller lavet specielt til det.

 

Kalk

Et tredje kosttilskud, som rigtig mange gør brug af, er kosttilskud der indeholder kalk. Kalk er især vigtigt for vores knogler, da de består af store mængder kalcium. Sammen med magnesium udgør kalcium den faste substans i knoglerne. Det er derfor vigtigt, at få nok kalcium i dagligdagen, da mangel på kalcium blandt andet øger risikoen for knogleskørhed.

Kalk fås primært gennem kosten via mælkeprodukter. Det findes dog også i grove grøntsager som fx bønner og broccoli.

De fleste danskere får dækket deres behov af kalcium gennem mejeriprodukterne, men hvis du ikke spiser så mange mejeriprodukter kan det være en god idé, at supplere med kalktabletter.

Et andet kosttilskud som du kan overveje at tage, hvis du gerne vil forebygge knogleskørhed, er D-vitamin, der også er vigtigt for at forebygge knogleskørhed. Vi får blandt andet D-vitamin gennem solstråler og det er derfor specielt vigtigt at sørge for at få ekstra D-vitamin om vinteren.