3 tips til en miljøvenlig hverdag

Vi hører ofte om, at der kommer mere global opvarmning og vi derfor skal være bedre til at passe på miljøet. Men spørgsmålet er så hvordan man i en travl hverdag, kan blive bedre til at leve miljøvenligt? Det har vi samlet et par tips til her.

Undgå madspild

Vores første råd til at få en miljøvenlig hverdag handler om at undgå madspild. Der bliver hver dag smidt en stor mængde mad ud i de danske hjem, og det er en stor belastning for miljøet. Du kan derfor få en mere miljøvenlig hverdag, ved at undgå madspild.

Det er både et spild i sig selv, når mad der godt kunne spises ryger i skraldespanden. Men når vi snakker om madspild, skal der også tænkes på hele det samlede spild der sker, når mad ryger ud. Før at maden kommer til dit hus, har det nemlig være igennem en lang kæde i forhold til dyrkning, transport, indpakning osv. Derfor er det et stort spild, hvis maden bare bliver smidt ud.

Du kan prøve at undgå madspild ved at lægge en madplan, og tænke over hvordan du kan bruge dine rester i madlavningen. Når du har en madplan, kan du også overveje at nøjes med at købe dagligvarer en gang om ugen, hvorved du vil opnå en mindre risiko for at ryge i supermarkedets fælder, der får dig til at købe mere end du egentlig har brug for.

 

Brug miljøvenlige produkter

Det næste tip til en miljøvenlig hverdag handler om at bruge miljøvenlige produkter. Vi bruger mange produkter i vores hverdag, som godt kan indeholde kemikalier, som er skadelige for miljøet. Det er fx rengøringsmidler og produkter til personlig pleje som fx shampoo og cremer.

Hvis du gerne vil undgå de produkter, der belaster miljøet, kan du kigge efter svanemærket. Svanemærket er et nordisk mærke, som produkter der overholder nogle skrappe miljøkrav kan få.

Men det er også i forhold til andre produkter, at det gælder om at huske miljøet. Når du arbejder i haven, kan du fx også risikere at bruge produkter der indeholder kemikalier der ikke er gode for miljøet.

Det kan fx være du skal have lavet en fliserens eller skal have renset taget. Og også her er det en god idé, hvis du sørger for at finde et firma der bruger produkter der er gode for miljøet. Et firma som fx Nanostone, der tilbyder flise, facade og tagrens bruger produkter med omtanke for miljøet – og det er en stor fordel for dig, der gerne vil have en miljøvenlig hverdag.

 

Lad bilen stå

Det sidste råd til en miljøvenlig hverdag er at lade bilen stå og tage cyklen eller benytte dig af den offentlige transport. Du har sikkert hørt før, at vi skal bruge den offentlige transport mere og køre mindre i vores egne biler. Og det er der også god grund til, da transport er et af de områder, der udleder meget CO2, og derfor er det vigtigt, at vi prøver at bruge bilen så lidt som muligt.

Hvis du synes det er svært med at komme i gang med at tage cyklen frem for bilen, kan du overveje at investere i en elcykel, der gør cykelture lidt sjovere, samtidig med at du stadig får noget motion ud af cykelturen.

Men det er ikke alle, der bor så tæt på deres arbejde, at det kan passe med en cykeltur. Men hvis du bor langt fra dit arbejde, kan du stadig gøre noget for at belaste miljøet mindre. Du kan fx overveje at købe en elbil, der belaster miljøet mindre end benzinbiler, og på den måde kan det være med til at give dig en mere miljøvenlig hverdag.