3 svampeinfektioner, du bør kende symptomerne på

Svampe er ikke kun noget, der forekommer i skovbunden. Vi mennesker kan også opleve at blive angrebet af en svampeinfektion, der kræver behandling. Men hvordan ved du egentlig, om du har svamp? Herunder finder du forklaring og symptomer på 3 almindelige svampeinfektioner:

 

Skedesvamp

Det er forbundet med skam, at finde ud af, at man har svamp i skeden, men skedesvamp er en naturlig forekommende tilstand, som udvikles, når forholdene er til det.

Grunden til, at du får skedesvamp kan være flere. Når du får svamp skyldes det, at skedens naturlige PH-værdi kommer ud af balance og svampene derved får gode vækstbetingelser. Nogle af grundende til dette sker, kan være at du har fået en penicillinbehandling. Her fjernes de naturlige mælkesyrebakterier i skeden, og svampen kan derfor vokse. Det kan også skyldes, at du har et svækket immunforsvar, som ikke formår at bekæmpe infektioner, såsom svampeinfektion. Kvinder, der har sukkersyge, har også større sandsynlighed for at få svamp i skeden. Det skyldes for meget sukker i blodet. Sukkeret lagres i skedens slimhinder og danner herved gode forhold for svampeinfektioner. Nogle gravide oplever et svækket immunforsvar, og derved får de nemmere svampeinfektioner.

Symptomerne på svamp er er svie og kløe i skedeåbningen og til tider smerter ved samleje.

 

Ringorm

 Ringorm en svampeinfektion, som forekommer i de yderste hudlag. Infektionen kan komme både på kroppen og i ansigtet og ligner ringe på huden, der kan give et kløende udslæt rundt om ringen, mens huden indenfor ringen er normal. Ringorm har ingenting med orm at gøre, trods navnet. Det refererer blot til, at svampeinfektionen danner ringe på huden.

Ringorm er en smitsom infektion, som du kan få fra dyr eller mennesker, som selv har ringorm. Således behøver du ikke fysisk kropskontakt med den smittede, for selv at blive smittet.  Sidder du på overflader, som smittede har siddet på, kan du også smittes. Dog er infektionen meget ufarlig, og den kan dræbes med svampedræbende creme. Du kan

Du kan læse meget mere ved at klikke her.

 

Neglesvamp

 Neglesvamp er en almindelig forekommende svampeinfektion, der rammer omkring 10-20% af befolkningen. Alle er i risikozonen for at udvikle neglesvamp, men ældre får det hyppigere,  end yngre. Herudover får flere mænd neglesvamp end kvinder gør.

Grunden til, at du får neglesvamp er, at du lukker fødderne inde i fugtige og varme omgivelser f.eks. i kondisko, der ikke er åndbare.

Symptomerne på neglesvamp er en fortykket og gul negl. Ofte vil svampen starte i storetåneglen og brede sig til de andre tånegle, hvis du ikke får behandling herfor. Der er gode og flere behandlingsmuligheder, dog kan en svampeinfektion komme retur, selvom den i første omgang var forsvundet.