4 tips til at komme af med rygproblemerne

Overraskende mange danskere døjer med rygproblemer af i en eller anden form. Hvis du først er blevet ramt af rygproblemer, kan de være svære at komme af med igen. Men du kan gøre noget selv, for at forebygge og lindre rygproblemer – vi har samlet et par tips her.

Overvej din arbejdsstillinger

Mange får rygproblemer grundet deres arbejde, hvis de har dårlige arbejdsstillinger på jobbet. Der er fx mange med fysisk arbejde, som har mange dårlige løft i løbet af en arbejdsdag og det kan i høj grad føre til rygproblemer.

Samtidig er der mange, der sidder på kontor, der har dårlige arbejdsstillinger, som også på længere sigt kan resultere i rygproblemer.

Det er derfor en god idé at overveje om dine rygproblemer kommer som følge af dit arbejde, og herefter tænke over, om du kan ændre din arbejdsstillinger for både at forebygge eventuelle rygproblemer, men i høj grad også for at lindre smerter, hvis du allerede oplever lidt problemer med ryggen nu.

 

Benyt dig af holdningskorrigerende tøj

Vores andet tip til hvordan du kan forebygge og lindre rygproblemer er ved at gøre brug af holdningskorrigerende tøj, der kan sørge for at du har en god holdning i løbet af dagen.

Hvis du har en dårlig holdning, når du går, sidder og ikke mindst løfter ting, kan det være med til at føre til problemer med ryggen, og det kan derfor føre en stor forskel, hvis du får en bedre holdning. Du kan læse mere om holdningskorrigerende tøj hos MyPosture.

 

Lav forskellige øvelser

Noget tredje, som du kan gøre for at afhjælpe rygproblemerne, er ved at lave forskellige øvelser der gavner ryggen.

Du kan lave mange forskellige øvelser, der kan styrke din ryg og ikke mindst hjælpe, hvis du lige nu har små skavanker i ryggen. Du kan med fordel søge på nettet efter øvelser. Mange øvelser kan du lave derhjemme, da det ikke kræver noget specielt udstyr.

Hvis du begynder at lave øvelser et par gange om ugen eller dagligt, kan det være med til at gøre en stor forskel for dine rygproblemer.

 

Søg professionel hjælp i god tid

Vores sidste råd til dig der døjer med lidt rygproblemer er at søge professionel hjælp i god tid. Specielt mænd har en tendens til at vente med at gå til lægen, til det er meget alvorligt,

Men hvis du har haft problemer med ryggen i lidt tid, er det vigtigt at du søger professionel hjælp, så du kan finde ud af, om der er noget galt. Også selvom det måske ikke er de stærkeste smerter i verden, er det vigtig at du søger hjælp. Hvis du venter for længe med at søge professionel hjælp risikerer du ar problemer udvikler sig.