4 tips til en sundere hovedbund

Der er intet værre end hovedbundsproblemer, og mange af os lider herunder. Tør hovedbund med arp eller skæl er en stopklods for rigtig mange. Det er en stor irritation og mange ved ikke, hvad de skal gøre ved det. Derfor har vi samlet en guide til en sundere hovedbund nedenfor.

Hydrering

Først og fremmest skal du sørge for at drikke rigeligt med vand dagligt. Der anbefales at drikke mellem 1,5-2 liter vand, da dette er omtrent den mængde, kroppen bruger på at varetage helt normale kropfunktioner. Mange drikker ofte kun, når de føler sig tørstige og får således ikke nok vand. Det leder til en dehydrering, som også kan resultere i tør hud. Der er mange hverdagsting, der kan reducere vores evne til at holde på fugt. Huden er kroppens største organ og består af 70% vand. Vi skal sørge for at opretholde væskeniveauet, da vi dagligt fordamper en masse vand gennem netop vores hud. Drikker du mindre vand, end huden fordamper, føles huden tør. Også i hovedbunden. Er du nysgerrig på at vide mere, kan du finde en blog om hovedbunden og læse mere om væskeniveauets påvirkning herpå.

Til badet

Til badet skal du sørge for at finde gode shampooer og balsamer. Mange lider af parfumeallergi, og dette kan vise sig ved udslæt i hovedbunden eller andre steder på kroppen. Bruger du kontinuerligt en shampoo eller balsam, der indeholder parfume, kan dette være grunden til dit udslæt og allergiske reaktion. Find nogle parfumefri produkter. Led i øvrigt efter produkter, der er fugtgivende og nænsomme mod din hovedbund. En anden god idé er at huske på ikke at vaske håret hver dag. Det ødelægger hovedbundens naturlige produktion af olier, når man vasker det med shampoo for ofte. Forsøg at vaske dit hår 1-2 gange om ugen.

Specialcremer

Ligesom shampooer og balsammer findes der mange gode specialcremer til krop og hovedbund. Disse virker igen fugtgivende, nænsomme og skåner en tør udsat hud. Disse kan findes på nettet eller hos din lokale apoteker.

Hos lægen

Hvis du er yderligere i tvivl, er det altid en god idé at rådføre sig hos sin egen læge. De kender dig immervæk bedst. Måske du kan få en henvisning til en hudlæge, der har speciale i hudproblemer. De ved med garanti, hvad det er, at lige præcis du og din hud bøvler med.