5 måder at skabe mere kvalitetstid med familien

kvalitetstid med familien

Hvor meget kvalitetstid har I sammen i din familie? Chancen er, at det måske ikke er ligeså meget, som du kunne tænke dig, men måske mere end hvad du går og orker. Det kan være hårdt, at balancere familielivet med arbejdslivet og en måske stigende lister af opgaver, som skal gøres i hjemmet. Kvalitetstid sammen med din partner og dine børn er dog en vigtig del af at bygge et stærkt familiebånd. Det hjælper jeres børn med at føle sig mere trygge, og så er det også godt for vores egen følelsesmæssige sundhed. Vi har derfor samlet 5 bud på hvordan du kan skabe mere kvalitetstid med familien.

1.      Den ugentlige spilleaften

Nogle gange skal der tages initiativ til at skabe kvalitetstid. En oplagt mulighed ville derfor være at indføre en ugentlig spilleaften i familien. Dette er et sjovt alternativ, som mange børn også ville sætte pris på. Det ville være med til at sætte rutine på familiehygge, og det kan blive en ting, som de små kan se frem til – lidt ligesom Disney Sjov fredag aften. Find et spil alle vil kunne deltage i og lad evt. valg af spil gå på runde fra uge til uge. Brætspil, videospil og lege er alle gode muligheder.

2.      Den fede Familieferie

Trænger du til en pause? Så er det måske ved at være på tide, at tage din familie med på en lille ferie. Dette kan selvfølgelig gøres på mange måder: lige fra en weekendtur til Sverige til et par uger syd i Thailand. Det vigtigste er, at I er sammen og nyder turen.

3.      Del de huslige pligter

Vi kan ikke love, at denne giver nogle popularitets point hos de små. Det er dog vigtigt, at lære sine børn ansvar og give dem evner til at klare sig selv. Det er en oplagt mulighed, at kombinere de kedelige huslige pligter med kvalitetstid. På denne måde trækker i alle som flok og får et stærkere familiebånd.

4.      Skab et udendørs samlingspunkt

Voksne elsker at brokke sig over, at deres børn ikke bruger nok tid udenfor og at de kun vil sidde indenfor med deres iPads. Hvis du er en af dem, så burde du måske overveje, at få placeret en terrasse tæt på huset. Dette vil skabe anledning til mange fællestimer med familien, der ville kunne blive brugt til madlavning, spisning og bare ren afslapning på de varme solskinsdage. Er du fristet ved tanken om en terrasse? Så besøg Kun Terrasser.

5.      Husk at spise sammen

Er man i en familie med mindre børn, så vil man typisk også spise sammen. Det er dog ikke helt unormalt, at folks tallerkener forsvinder ind i hvert sit rum med tiden. ”Vi har alle haft en lang dag og har liiige brug for at koble af.” Aftensbordet er dog et vigtigt tidspunkt, at være samlet som familie og få talt om dagens begivenheder. Del glæder og del nederlag, så I kommer tættere på hinandens dagligdag.