5 tips til at undgå at blive syg om vinteren

Vi alle sammen føler os måske en smule snottet og forkølet, da skiftet fra efteråret til vinteren kan være rigtig modbydelig. Men hvordan kan vi undgå at vores småforkølelse ikke ender med et kæmpe sygdomsforløb? Vi vil i denne artikel præsentere vores bedste tips til at undgå at blive syg.

Vitaminer og mineraler

Det første råd vi vil give dig i denne artikel, er spise varieret. Når du spiser varieret, sikrer du dig at du får alle de rette vitaminer og mineraler, hvilket er rigtig vigtigt i forhold til at styrke dit immunforsvar. Med et forbedret immunforsvar vil du blive mere modstandsdygtig overfor sygdomme forårsaget af den onde vinter. Vælg derfor det sunde alternativ til dine hovedmåltider.

Det rette overtøj

Lige i vinterperioden er det vigtigt, at du prioriterer at finde dit varmeste tøj frem. Nogle mennesker vil hellere fryse, men så til gengæld se super fin ud. Men det er ikke sjovt at ligge syg i flere dage, og derfor må du tænke på at holde dig varm fremfor, hvordan det ser ud. Desuden findes der også en masse lækre varme frakker på markedet, så det gælder bare om at finde den, som du kan lide.

Få sovet

For at undgå at blive syg er det super vigtigt, at du får sovet rigeligt. Søvn er også en af de faktorer, der påvirker dit immunforsvar aller mest. Når du sover, genoplader din krop, og gør den mere modstandsdygtig overfor bakterier og sygdom. Hvis du først er ramt med forkølelse, influenza eller halsbrand, er søvn også den mest effektive måde at komme over det på.

Vask hænder oftere

Vores hænder er et af de kropsområder, der er mest i kontakt med omgivelserne, og der sætter sig derfor rigtig mange bakterier på vores hænder. Det kan derfor være en god ide at gå ud og vaske hænder oftere end du plejer. Du kan også med fordel anskaffe noget håndsprit, så du tager yderligere afstand til bakterierne. En god hygiejne vil gøre dine chancer for et sygdomsforløb meget mindre.

Ro på

Stress er en af de ting, der virkelig kan svække dit immunforsvar, og et stærkt immunforsvar har du brug for, hvis du vil holde sygdom væk fra din krop. Prøv derfor at tage det lidt med ro i vintermånederne, det vil du i sidste ende blive glad for.

Forhåbentligt kunne du bruge disse tips til at holde dig fra ubehagelige sygdomsforløb i de kolde vintermåneder. Hvis du går hen og bliver rigtig syg, er det vigtigt, at du kontakter en læge eller et hospital fx Roskilde Privathospital.