Beskyt dine øjne mod solens stråler

Det kan være skadeligt for øjnene at blive blændet af solen, da strålingen er så kraftig. Derfor er det vigtigt, at man husker at beskytte sig med gode solbriller – køb solbriller med styrke her.

De første stråler

Der er intet bedre end når solens stråler pludselig begynder at vise sig på himmelen. Efter en lang vinter, går alle og higer efter lysere tider med sol og en masse D-vitamin. Dette har man været i totalt underskud af i mange måneder, når foråret indtræder, så det er især i det spæde forår, at man virkelig priser sig lykkelig over selv den mindste stråle, der formår at trænge sig igennem skyerne. Solen har en effekt på det mentale helbred, man bliver påvirket af de lyse tider, og det gør, at man får mere overskud og energi, end man oplever at have i de mørke måneder, der forinden har været. Der er også det element, at de fleste forbinder sommeren med ene gode ting, for de mange lyse timer på dagen leder op til en masse aktivitet og samvær.

Sommerens aktiviteter

Når foråret stille og roligt passerer, og man bevæger sig ind i sommeren, elsker de fleste at bruge det meste af tiden udendørs. Alle de aktiviteter, man førhen foretog sig indenfor, bliver rykket ud, og en masse nye aktiviteter kommer til. En beskæftigelse som at pakke en taske med de essentielle sommerting og bevæge sig mod stranden, er noget, de fleste kan skrive under på som værende en af de bedste ting, der følger med sommeren. Selvom man ikke laver det store, men egentlig bare ligger på et tæppe med eksempelvis en bog eller en podcast i ørerne, er stemningen der, og man kan bare ligge og nyde, hvordan kroppen bliver holdt varm af solen.

Vær opmærksom på strålingen

I og med, at man bruger så mange timer på at være udenfor, betyder det også, at man udsætter sin krop for en masse stråling. Dette er ikke nødvendigvis en skadelig ting, hvis blot man husker at beskytte sig. Mange har nok tydelige minder fra barndommen af en strandtur og en skrap og overbeskyttende mor, der ville male hele ens krop hvid med solcreme, men dette var ikke af ubetydelige grunde, for det er enormt vigtigt at beskytte sin hud mod solens stråler. I Danmark er uv-indekset ikke så højt, som det er i nogle andre lande, men det er ikke ensbetydende med, at solen ikke kan sætte sine aftryk på en ubeskyttet krop, så derfor er det vigtigt at være opmærksom og tage sine forbehold – både på øjne og krop.