Bliv bedre til at forebygge skader

Der er næsten ingen der kommer igennem livet uden at pådrage sig nogle mén i form af skader, for nogle vil det være langvarige, måske endda permanente mén, mens andre kan nøjes med kortvarige mén. Ofte bliver det der kunne have være forebygget eller stoppet tidligt i forløbet til en af de helt slemme skavanker igennem livet, og det er derfor en god idé at reagere på diverse gener.

Hvad er fysioterapi?

Fysioterapi sørger for at behandle og forebygge smerter i muskler, led, nervesystem og kroppens kredsløb. Der benyttes mange behandlingsmetoder, men fysioterapi sørger for at genoptræne og forebygge skader der opstår på dine muskler i form af en fibersprængning eller skader på led i form af forstuvninger, og det er bare 2 eksempler ud af mange flere.

Du kan læse mere om fysioterapeutiske behandlinger og forebyggelse af diverse skader lige her.

Lad ikke rygsmerter stå til

Ryg problemer er en af de typiske problemer og smerter vi oplever når alderen langsomt er begyndt at snige sig op på os, men det kan også komme af dårlige bevægelser vi laver i løbet af dagen, f.eks. ved løft af tungere ting. Rygsmerter dækker typisk alle smerter fra nakken og hele vejen ned til halebenet, og selvom det er en bred betegnelse, hører det under det vi kender som de 8 folkesygdomme. Det er ikke altid at det er lige klart at sætte finger på hvad der har skabt disse rygsmerter hos dig, men du vil opleve at langt de fleste smerter kan ordnes af en fysioterapeut inden de når at blive rigtig slemme, men også forebygge typiske rygproblemer.

Forebyg arbejdsskader

En af de mest almindelige problemer som vi kontor-skrivebords-elskende danskere kommer ud for er de typiske arbejdsskader, som smerter i muskulaturen, led og sener og denne type skade udgør faktisk ca. 50% af alle anmeldte arbejdsskader. Disse smerter er typisk resultat af tunge løft og dårlige arbejdsstillinger i forbindelse med et kontor arbejde, da den menneskelige krop ikke er bygget til at sidde ned. Hvis du typisk sidder ned på dit arbejde, er det en rigtig god idé at benytte en fysioterapeut til at forebygge og behandle gener der kan opstå for dig.

Få behandling af sportsskader

Langt de fleste der dyrker meget motion, enten i form af fodbold, løb eller andre sportsgrene har oplevet at enten de selv eller en holdkammerat er kommet ud for en sportsskade, det kan være i form af en fibersprængning, forstuvning eller andre sports relaterede skader. Det er ofte en god idé at sørge for at få hurtig behandling i form af fysioterapi, da det vil hjælpe med at mindske varige mén, og det vil også resultere i en kortere genoptræningsperiode.