Bliv og glad rask ved hjælp af lys

Sommeren er ved at gå på hæld. Lige om lidt venter efteråret og så kommer vinteren. For nogle en tid, der hænger sammen med glæde og jul – for andre en periode med en snigende vinterdepression og mørke morgener og aftener.

Mere end 100.000 danskere får hvert år en vinterdepression. De er nedtrykte i løbet af vinteren. Når du står op er det mørkt – og de få timers lys om dagen bliver afbrudt igen af det snigende mørke allerede inden, vi har spist aftensmad.

Er du en af dem, der bliver nedtrykt i takt med at vinteren rykker ind?

Du er ikke uden muligheder fro at reagere og holde glæden oppe!

Brug intelligente lamper hjemme

hue lux

Det er manglen på lys, der gør os modtagelige overfor en vinterdepression. Det kan du nemt slås imod ved at tilføje mere lys til din hverdag. Drop de lamper, du ligenu har hængende i hjemmet og investerer i stedet i et sæt intelligente lamper som fx Philips Hue.

Med Philips Hue har du mulighed for at ’programmere’ dine lamper til af sig selv at tænde om morgenen. Undertegnede har et sæt Hues derhjemme. De tænder af sig selv mellem kl. 06 og 07 med et lys, der minder om solens. Så vidt muligt kører jeg uden alarm.

Ved at vågne på denne mere naturlige metode lader du kroppen og hjernen gennemføre de søvncyklusser, du sætter i gang. Bliver du afbrudt midt i en søvncyklus – som det sker, når alarmen ringer – har du sat kimen for en dårlig dag.

Bliv vækket naturligt af masser af lys. Så er dagen godt i gang!

Stærk skrivebordslampe

Skærmbillede 2015-08-21 kl. 11.16.59

Når du først har sat dig på arbejde bør du her investere i en stærk skrivebordslampe. En lampe, der ikke blot skal lyse dit tastatur og dine arbejdsdokumenter op, men som først og fremmest faktisk skal lyse dig lige i hovedet.

Med et lys i hovedet holder du vinterdepressionen væk.

Brug til at starte med en sådan lysterapi-lampe for 30 minutter ad gangen og hold så en pause, mens du vænner dig til at bruge den. Især om morgenen og formiddagen har du meget at vinde ved at vende dig til at bruge lysterapeutiske lamper.

Du bliver mere glad – og arbejder mere effektivt, når du først er kommet i gang!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *