Bliv sundere: Kom i form

Sundhed er, vil mange mene, nøglen til et langt liv – men det er også nøglen til et lykkeligt liv. I hvert fald kan det være nemmere at klare nogle af livets udfordringer, hvis man er sund. At være sund betyder mange ting. Det betyder ikke kun, at man skal spise sundt og dyrke motion.

Sundhed har mange facetter, og der er mange veje til sundhed. Fysisk sundhed hænger dog unægtelig i høj grad sammen med, om fysikken er god – og det bliver den med motion. At dyrke motion og derved blive sundere kan dog være svært, hvis man ikke er vant til at motionere. Hvis du er en af dem, der gerne vil være sundere, men ikke ved hvordan du skal gribe det an, kan du læse med her. Herunder får du nemlig tre tips til, hvordan du nemmere kan komme i form.

Brug cyklen

Hvis din fysiske form ikke er helt i top, kan det være en god ide at starte op med at cykle. Det er skånsomt for kroppen at cykle, hvis man ikke er vant til at dyrke motion. Du overbelastes ikke så nemt, når du starter med at cykle, som du gør, når du starter med at løbe – selvom løb er en af de foretrukne motionsformer for folk, der vil i form. Selvom overbelastningsskader ikke er så hyppige i cykling, er det vigtigt, at du starter stille ud. Det kan måske være en ide at investere i en elcykel. Elcyklen gør ikke arbejdet for dig – den hjælper dig blot, og du får altså stadig motion. Der er mange fordele ved en elcykel, som du kan læse meget mere om ved at klikke her.

Få gang i benene – gå ture

Når man skal starte med at komme i form, er det vigtigt at starte stille og roligt op. Det kan være svært for mange, fordi motivationen for at komme i form typisk er høj i starten – derfor må mange også droppe projektet igen på grund af skader. I begyndelsen gælder det om at få gang i kroppen, og det kan du gøre med en simpel gåtur. Gå en rask tur i et raskt tempo og sørg for at få armene med – så vil du nemmere og hurtigere komme i form.

Lav noget, du synes er sjovt

Hvis du ikke er vant til at dyrke motion, kan det være svært at komme i gang. Men det kan også være svært at holde motivationen oppe. Derfor er det en rigtig god ide, at du finder en motionsform, du synes er sjov. Det kan være, du kan lide at danse eller bokse? Prøv nogle forskellige ting af. Og husk, at rengøring og havearbejde også tæller som motion.