Derfor er kropsterapi fordelagtigt

De fleste har i dag en hverdag præget af travlhed på grund af en stræben efter at være så effektive og produktive som muligt hver dag.

Dette kan have en negativ effekt på vores krop og sind over en længere periode, og har blandt andet en tendens til at vise sig i form af stress.

Stress er en tilstand som findes både i kortvarig og længere varig form, og den sidstnævnte kan udgøre en trussel mod vores helbred.

Det er derfor vigtigt at man forholder sig til de symptomer som kroppen viser, og forebygger stress generelt, men især længere varig stress.

En optimal måde at få bugt med stress på, er ved at benytte kropsterapi.

Fokus ligger ikke kun på det fysiske, men også det psykiske

Stress viser sig ofte som fysiske symptomer, blandt andet i form af øget træthed og søvnproblemer. Dog stammer stress oftest fra psykisk belastning, og netop derfor er kropsterapi en fordel.

Modsat mange andre former for behandling, tager kropsterapi nemlig udgangspunkt i begge dele. Man behandler ikke kun de fysiske symptomer, men går mere i dybden, og behandler også de psykiske årsager til den fysiske lidelse.

Det vil altså også sige, at kropsterapeuter har en omfattende viden i modsætning til andre behandlere, og denne opnår de gennem en terapeut uddannelse specifikt målrettet kropsterapeuter.

Du kan altså være sikker på, at eksperter, der har en dybdegående indsigt i både dit fysiske og mentale helbred, behandler dig på den mest effektive måde ved at fokusere på de bagvedliggende årsager til dine fysiske symptomer.

Øget opmærksomhed på kroppen

Udover at fokus ligger i både det fysiske og psykiske, tager man ved kropsterapi ikke kun udgangspunkt i de overfladiske fysiske symptomer, men går i dybden.

Det kræver nemlig en vis opmærksomhed på kroppen, før man kan fastlægge de underliggende psykiske symptomer og behandle disse.

Og kropsterapeuter gør netop dette. Ved kropsterapi fokuserer man nemlig på at mærke ekstra efter på kroppen, idet kroppen har forbindelse med sanserne, og kun på denne måde er det muligt at bestemme hvorfor du har de specifikke symptomer, og hvad der forårsager stress.

Man starter altså med udgangspunkt i kroppen, og kan på denne måde systematisk komme mere og mere i dybden, og til sidst nå ind til den reelle årsag.

Ved at fastlægge den reelle og underliggende årsag til de fysiske symptomer, har man større chance for at eliminere stress fra sit liv over længere tid – og måske endda permanent.

Benytter du kropsterapi, opnår du altså en så optimal behandling som muligt, og har større chance for at få bugt med stress. Det er en længerevarende proces, der kræver tid, men er en yderst fordelagtig investering for både din krop og din hjerne.