Derfor skal du have en trampolin i haven

Tager du en tur rundt i et hvilket som helt villakvarter i dag, så vil du næsten altid se børn, der kortvarigt hænger flere meter oppe i luften, hvorefter de med en høj grinelyd falder ned igen. En trampolin er en fantastisk implementering i et hvert hjem med børn. Vi har derfor samlet denne artikel, om hvorfor du skal have en trampolin i haven.

Fordele ved at have en trampolin

En trampolin er ikke bare et almindeligt stykke legetøj. Den kommer nemlig med en masse sundhedsmæssige fordele, der gør den til et ’must’ i ethvert hjem med børn og have pladsen til det.

En trampolin styrker barnets udvikling. Det kræver nemlig, at man er i stand til at koordinere både krop, arme og ben, samtidig med at man holder balancen, reagerer hurtigt og følger rytmen. Alle disse egenskaber styrker barnets fysiske udvikling. Hvilket gør trampolinen til den perfekte kombination af leg, social sjov og motion.

Derudover så kommer trampolinen også med en masse fordele i forbindelse med barnets selvtillid. Her kan de få målt grænser med hvad de kan og ikke kan, hvilket styrker deres realistiske verdensbillede. Når et barn så lærer nye færdigheder på trampolinen, mærker de også en følelse af udvikling, som underbevidst vil styrke deres selvtillid. Dette kan bidrage dem længe fremadrettet og deres øgede selvbillede kan styrke dem både i skolen og karrieren efterfølgende.

Placering i haven

Det kan nogle gange godt være lidt bøvlet, at finde den helt rigtige placering til en trampolin i haven. De kan nemlig godt fylde rigtig meget, og så kan de også se malplaceret ud, når de står frit fremme foran huset. Derudover er der også problemer i forhold til sikkerheden i forhold til en oppestående trampolin. Disse modeller kan være lette at falde ned af, hvis der ikke er implementeret et net omkring. Dette får dog samtidig trampolinen til at se endnu mere fyldig ud i haven.

En trampolin til nedgravning er både en god og sikker løsning. Det fylder ikke ligeså meget i haven, som at have en stående på græsset, og så er der også sikkerhedsaspektet. Eftersom trampolinen er gravet ned, så eksisterer der ikke den samme risiko for at falde ned og slå sig. En typisk nedgravet trampolin stritter kun 10-20 centimeter op over græsplænen, så det tilbygger også nogle ekstra funktioner i forhold til lege. Derudover er det også for mange kosmetisk pænere og passer bedre til de fleste boliger.

Den bedste trampolin

Det kan være svært, at finde den perfekte trampolin. Der er nemlig stor forskel på både hoppekvaliteten og trampolinens robusthed alt efter hvilken model, som man vælger. En trampolin skal nemlig ikke bare være sjov at hoppe på. Den skal også have en robust konstruktion og god sikkerhed.

Mange tests viser, at de helt billige modeller både dumper på sikkerhed og hoppekvalitet. Det er også typisk disse modeller, hvor man ser fjedrene begynder at blive slaskede og huller begynder at komme frem på selve trampolinen over tid. Derfor kan det være fordelagtigt at undgå disse modeller, hvis man ønsker en trampolin, der kan holde mange år fremadrettet.

Hvis du er i tvivl om hvilken model, som passer til din og din families behov, så kan det være en klog idé at læse en test af trampoliner. På denne måde kan du få et klart overblik over forskellene på diverse modeller, den gennemsnitlige prislinje og hvilke modeller, der bliver anbefalet i dag.