Disse er de bedste træningsformer

 

 

Den danske vinter raser lige for tiden, hvor det meste af Jylland er dækket af sne og mange foretrækker at blive indendørs, hvilket måske også er en af de primære grunde til, at mange måske tager et kilo eller to på i løbet af vinteren.  Det er ikke lysten der driver værket, for at dyrke motion udenfor, når temperaturen ligger omkring de nul grader og det er mørkt.  I den forbindelse, så må man tilpasse sig, hvorfor man sagtens kan være aktiv indenfor. Det er altid muligt at dyrke motion, hvis bare man er opfindsom nok. Det er kun dårlige undskyldninger, som gør at man ikke kommer afsted.

 

High intensity interval training

 

Som navnet indikerer er denne træningsform bestående af høj intensitet, hvor der udelukkende er fokus på hurtige og korte øvelser med høj intensitet.   Her er der næsten ingen pauser, hvorfor træningssessionen heller ikke er speciel lang tid. Det er nemlig umuligt at opretholde kadencen i længere tid, hvis man træner high intensity træning.  Ved at lave høj intensiv træning, så er det muligt at få samme outcome, hvis ikke bedre, hvor man faktisk har mulighed for at brænde flere kalorier af end ved en løbetur. Dertil bliver musklerne så udmattet, at de vokser sig stærkere til næste gang.  Ved HIIT træning kommer man ikke kun i bedre form og konditionen øges. Det samme bliver muskelmassen.

Crossfit

Crossfit er en træningsform der har vundet indpas de senere år og denne træningsform foregår både indendørs og udendørs, ligesom der ofte trænes i forskellige elementer, såsom vand og sand.  Crossfit har det formål, at skabe den ultimative atlet, hvor der er en holistisk holdning til træning, forstået på den måde, at der fokus på alle kroppens muskler, ligesom smidighed, balance og ikke mindst udholdenhed er vigtige kriterier. Alle muskelgrupper skal gerne aktiveres ved en crossfit træning, ligesom der ofte bliver brugte alternative vægte, hvor kettlebelts, sandsække og ikke mindst traktordæk er populære remedier til at komme i bedre form.

Crossfit er karakteriseret ved træningspas, som har høj intensitet og består ofte kun af 10 minutters varighed, men så er der til gengæld fuld knald på. Crossfit vil uden tvivl bidrage til, at du opnår den ultimative form til sommeren, men som nybegynder, så kan det godt være en hård opstart, hvor det taget noget tid for musklerne, at vende sig til denne træningsform.

Cykling

 

Udholdenhed og smerte er de to ting man forbinder med hinanden, når man ser cykelrytterne til de store etapeløb, som Tour De France.  Cykel er en alletiders måde at komme i form på og den kan både dyrkes inden som ude.  Den danske vinter bidrager ikke til lysten til om tage en cykel, men man kan sagtens cykle indenfor både til spinning eller på en motionscykel derhjemme.  Cykling er mere skånsomt for kroppens led end løb er, derudover er det en god måde at smide de ekstra kalorier på. Hvis man cykler uden for er det altid vigtigt at have det rigtige udstyr i form af bukser og en cykelhjelm, som kan findes her.