Dit udseende har betydning for din mentale sundhed

Når man kigger sig i spejlet og er ked af hvad man ser, baserer man dette på sit udseende. Det er ikke godt for den mentale sundhed at have det dårligt med sig selv. Derfor bringer vi her gode råd, der gør, at man kan optimere sin mentale sundhed og få det bedre med sig selv.

Unfollow urealistiske sider

Når man får det dårligt over det, man ser i spejlet, er det som oftest fordi man spejler sig selv i tanken om andres kroppe. Det er primært unge kvinder, som plages af dårlig selvtillid. For disse unge kvinder kan det være en god idé at give de mange modeller, de følger på sociale medier som instagram, et unfollow. Det er oftest polerede billeder, med godt lys og make up som de mange modeller lægger op. Ydermere har mange af de polerede billeder, været en tur under photoshop, før de blev uploadet. Derfor sammenligner man sig selv med et urealistisk grundlag, hvilket kan være utroligt usundt for den mentale sundhed.

Følg motiverende personer

Når man har unfollowed de mange model-sider på for eksempel instagram, kan man med fordel følge de mange kvinder, som viser en helt normal hverdag og en helt normal krop. En gruppe af kvinder viser det uperfekte frem på instagram fremfor det perfekte, hvilket gør at den bløde mave, strækmærker og andre før ansete fejl, hyldes fremfor at skjules. Kvinderne bag gør det for at være til inspiration for andre kvinder, og for at vise, at det er okay ikke at ligne modellerne i bladene.

Et forsat ønske om ændring

Den nye bølge af ’uperfektheder’ på instagram kan føre til, at man opnår større accept over for egen krop. Derfor kan der dog fortsat være elementer ved sin krop, som man gerne vil ændre. Der er ikke noget galt i at ændre ting ved sig selv, som man anser som ’uperfekt’, selvom det netop hyldes på sociale medier.
Har man et reelt ønske om kosmetisk ændring, kan man konsultere kosmetiske klinikker som Cerix, for at finde frem til en eventuel behandlingsmulighed. Hvis man har muligheden, for at ændre noget ved sig selv, som kan føre til mere livsglæde, hvorfor så ikke gøre det?

Udseendet har en tilknytning til den mentale sundhed, men det er faktisk mere holdningen til sit udseende, som kan køre selvtilliden i bund. Det sker som oftest, hvis man sammenligner sig selv med urealistiske, photoshoppede billeder af modeller. Det kan være sundt for den mentale sundhed at stoppe med at spejle sig i disse billeder, og i stedet følge ’uperfekte’ sider på sociale medier som instagram. Hvis man regelmæssigt får disse ’uperfektheder’ ind på sit feed, lærer man gradvist at acceptere dem. På trods af at man lærer at acceptere disse ’uperfektheder’, kan man stadig have lyst til at ændre dem – og hvorfor ikke gøre det, hvis det betyder øget livsglæde?