Dyrk mere motion i hverdagen

Der sker en uhyggelig udvikling i Danmark. Efterhånden er hver anden dansker overvægtig og tallet er kun stigende. Antallet af svært overvægtige er også alarmerende højt, og vi kunne meget vel have en regulær fedmeepidemi på vej. Det er en udvikling som vi i høj grad skal have bremset i en fart, ellers kunne vi meget vel ende som USA, hvor fedme efterhånden er normen og hvor antallet af livstilssygdomme som følge af fedme er eksploderet.

Hvordan kommer vi det så til livs? Jo vi kunne først og fremmest starte med at være mere aktive i hverdagen, og gøre motion til en god vane.

Gå flere ture

Det anbefales, at man går mellem 10 og 12.000 skridt om dagen. Mere kræves der faktisk ikke, og hvis man er bare nogenlunde aktiv, så burde det ikke være spor svært. Men alligevel er der en stigende tendens til at vi ikke får gået de nødvendige skridt.

Men gør det til en god vane at komme ud og gå ture. Hvis du kan se, at du mangler et par tusinde skridt, så gør noget ud af at komme ud ad døren. Det gør en virkelig stor forskel på længere sigt.

 

Lad bilen stå

Vi er meget glade for at bruge vores biler her i landet, hvilket jo kan være praktisk nok. Men desværre betyder det også, at vi tager bilen hele tiden, uanset hvor kort vi skal køre. Selv hvis det bare handler om en tur til købmanden.

Lad bilen stå og hop op på din cykel i stedet. Det er ikke alene billigere i benzin og vedligeholdelse af bilen, men det er også sundt. Cykling er en virkelig sund og skånsom motionsform, som de fleste kan få glæde af.

Mangler du en cykel, så frygt ej, for Pedalatleten har et stort udvalg af smarte cykler til både mænd og kvinder. Skal du bruge en flot herrecykel eller måske noget nyt udstyr til cykelturen, så er du kommet til det helt rette sted.

 

Start i et fitnesscenter

Hvis man er meget seriøs og gerne vil ændre sine vaner på længere sigt, så kan man med fordel melde sig ind i et fitnesscenter. Det er naturligvis noget, der kræver en masse selvdisciplin, men hvis man først kan komme ind i en god stime, så er fitness den bedste måde at holde vægten på.

Det er ikke så svært at få den fornødne motion, som man skulle tro. Der er mange vaner der skal ændres hvis vi danskere skal undgå den amerikanske skæbne. Madvaner og motion er bare nogle af dem, men motionen ville være en virkelig god start. Få gode motionsvaner ind i hverdagen og få det bedre i krop og sjæl.