Er Botox noget for mig?

Mange mennesker afholder sig fra at få lavet botox-behandlinger, på grund af den store mystificering der i mange år har domineret branchen. Botox- og Restylane-behandlinger har de senere år dog vundet frem i Danmark, måske på grund af bedre oplysning?

Botox har udviklet sig

Vi kender alle skrækhistorierne, der findes omkring botox-behandlinger. De mange kendte Hollywood-stjerner, med ’døde’ og udtryksløse ansigter, som ikke længere ligner mennesker. Er det hvad botox gør?

Slet ikke. Sandheden er, at de mange ekstreme eksempler ofte er dem, der bliver vist mest frem. Derudover skal det også understreges, at de næsten uigenkendelige mennesker er resultaterne af (dårlige) plastikoperationer, som er langt fra hvad Botox er og gør. Ligeledes har Botox udviklet sig meget gennem de sidste år.

Botox er en gift, som går ind og lammer musklerne. Præcist vil dette sige, at giften går ind og blokerer det signalstof, som benyttes af nerverne til at sende ’besked’ ud til musklerne om at trække sig sammen. Dermed fjerner Botox ikke rynker, men forhindrer at de viser sig i huden, ved at musklerne trækker sig sammen og giver folder. Du kan læse meget mere om Botox her.

 

Kundekredsen har udviklet sig

Det danske marked for kosmetologiske skønhedsbehandlinger er eksploderet. Markedet for behandling med Botox er i løbet af de sidste fem år steget med over 300%. Den store stigning mener eksperter at kunne forklare med, at kundekredsen er har udviklet sig.

Hvor det før i tiden var folk med midler og status der fik lavet behandlinger med botox, er vi nu vidner til en anden udvikling. De danske kosmetologiske skønhedsklinikker melder nemlig om, at alle får lavet Botox. Både mænd og kvinder, i alle aldre og med meget forskellige jobs får lavet Botox.

Mange klinikker fortæller dog også, at når de spørger deres kunder hvorfor de har valgt at prøve Botox, lyder der en enstemmigt svar. Man skulle måske tro, at et yngre udseende var det største incitament for at få lavet behandlinger med Botox. Dog viser det sig, at folk får lavet behandlinger med Botox, på grund af at de vil ’performe’ på jobbet. Her igen er det altså ligegyldigt, om man er højesteretsadvokat eller malerlærling – man skal se frisk ud hver dag på jobbet!

 

Den næste trend

Behandlinger med Botox udvikler sig stadigt. Dog mener mange professionelle, at en ny trend snart vil præge markedet for kosmetologiske behandlinger.

Hvor behandlinger med Botox er permanente, findes der en semi-permanent løsning. Undersøgelser viser, at folk er mere og mere tilbøjelige til at vælge denne løsning, da ideen om varige og uoprettelige resultater ikke skræmmer dem nær så meget. Løsningen hedder Restylane-behandlinger.

Hvor Botox er en kemisk fremstillet gift, er Restylane et naturligt stof, som allerede findes i huden. Restylane-behandlinger henvises ofte til som ’fillers’, hvilket er meget sigende for deres funktion. Fillers går nemlig ind og udfylder ’huller’ i huden, fx slap hud der mangler fylde, elasticitet eller fugt. Du kan læse meget mere om behandlinger med Restylane her.