Er slankepiller en god idé? Og virker de?

Der er mange danskere som hele tiden tænker på at de gerne vil tabe sig. Uanset om det drejer sig om 10 kg eller 3 kg, så kan det være svært at komme i gang med slankekuren. Ofte handler det om at tage sig sammen til at spise den korrekte kost. I stedet for at motionere og spise sundt, så vælger nogen at prøve slankepiller. Ofte er der reklamer i fjernsynet hvor der reklameres med hvor effektive slankepiller er, og at folk taber sig flere kg om ugen. Reklamerne får folk til at tro at det fungerer sådan i virkeligheden, og at en pille om dagen dermed er med til at man hurtigt vil tabe sig.

Værd at vide om slankepiller:

Slankepillerne har været på markedet i mange år, og kom for første gang frem i Danmark i 1950erne. Ifølge reklamer er slankepiller det rene guld, men spørgsmålet er hvordan slankepillerne egentlig virker på kroppen. Folk har en forestilling om at indtagelse af en slankepille er med til at man bliver slank. Sådan fungerer det ikke. Man er selv nødt til at gøre en indsats for at opnå et vægttab. Nogle slankeprodukter kan være med til at bidrage til vægttabet, men kan ikke decideret gøre dig slank alene.

Det er vigtigt at holde øje med hvilke slankepiller man køber, da nogle produkter kan være farlige for kroppen. Ligesom med alle andre produkter man indtager kan der være bivirkninger i forbindelse med at indtage slankepiller. Nogle slankepiller kan f.eks. være sundhedsskadelige, give smerter i maven, diarre, smerter i endetarmen, luft i maven, blød afføring og lignende. Man skal være opmærksom på at der både findes godkendte og ikke godkendte slankepiller. Derfor skal man være meget opmærksom, hvis man kigger efter slankepiller på internettet.

Slankepiller virker på to forskelige måder, da de både kan fungere appetithæmmende og fedthæmmende. Slankepillerne, der giver appetithæmmende, giver besked til hjernen om at man ikke er sulten. Nogle af disse produkter indeholder en del fiber, som svulmer op i maven og får maven til at føles mæt. Slankepillerne, der hæmmer fedtoptagelsen, sørger for at fedt ikke bliver lagret i depoter i kroppen. Det skyldes, at en enzym får spaltet fedtet således, at det ikke bliver optaget i kroppen.

Gør en indsats:

Hvis du virkelig ønsker at tabe dig, så gælder det om at du tager dig sammen. Man skal lægge hele sin livsstil om for at opnå resultater. Det vil sige, at man har brug for at følge et træningsprogram samt en kostplan. Det er vigtigt at man både spiser og dyrker motion samtidigt for at opnå de bedste resultater. På sigt vil du hurtigt kunne se resultater, og dermed få blod på tanden til at fortsatte kampen mod kiloene. På baggrund af alt dette er slankepiller altså en dårlig ide, da de ikke er gavnlige for din krop eller får din krop til at tabe sig helt af sig selv.