Få tøjet til at passe perfekt! Her er 3 gode måder

Det kan være utrolig frustrerende, at kigge på tøj, der ser så fantastisk ud på modellerne, der illustrerer produkterne på nettet. Men man ser sjældent ligeså utrolig dejlig ud, som hende den uvirkeligt smukke, og slanke model på billedet.

Men der er håb forude, for det behøver ikke at være umuligt, at tabe de sidste kilo, som gør at man passer tøjet helt perfekt.

Det kan være uoverskueligt at starte på en decideret slankekur, men det behøver ikke at være så voldsomt. Det er ofte ganske enkelte ting, der skal laves om i hverdagen, før man kan se resultater i spejlet.

Lad der være en gave ved målstregen

Når man skal til at starte et mindre vægttabsprojekt, er det vigtigt at opsætte en mål, og med fordel en belønning, i forbindelse med at man opnår målet.

Hvis målet er at kunne passe den fantastiske kjole eller bluse på internettet, kunne det være en god ide, at gøre tøjet til belønningen ved målstregen. Hvis du ikke allerede har udset dig et fantastisk stykke tøj har Samsøe Samsøe en kjole, eller bluse, der helt sikkert vil kunne motivere dig, til at tabe de sidste kilo, for at stå helt skarpt i en fantastisk kjole.

30 minutters aktivitet hver dag

Sundhedsstyrelsen anbefaler, at alle mennesker er fysisk aktive, minimum 30 minutter om dagen. De 30 minutter gør, at kroppen er mere modstandsdygtig overfor sygdomme, og forebygger risikoen for at få alvorlige sygdomme, såsom hjertekarsygdomme, diabetes og nogle former for kræft.

Men hvis vi bevæger os tilbage til målet om at tabe nogle kilo, for at kunne passe drømmekjolen, så er 30 minutters fysisk aktivitet, hvor pulsen får lov til at komme op og banke utrolig vigtige.

Når kroppen får lov til at arbejde i over 20 minutter med høj puls, begynder forbrændingen af fedt/energi for alvor. Det er altså vigtigt at den fysiske aktivitet kommer over de 20 minutter, da det først er der, man virkelig får noget ud af forbrændingen.

Optimér kostvaner

Ved et vægttab, er det ligeledes vigtigt, at spise forholdsvis fornuftigt. Det kan altså ikke nytte noget, at man dyrker en masse motion, hvis man indtager mere energi og fedt, end man forbrænder ved motionen/træningen, når man kommer hjem.

Skru ned for sukker og stivelse

Ved et vægttab er det hensigtsmæssigt, at holde sig fra overdreven indtag af stivelse og sukker. Energien der skal forbrændes, hvis man skal opnå vægttab, kommer primært fra disse 2 syndere. Man kan sagtens spise stivelse, men det er vigtigt, at man ikke overdrive indtaget.

Det samme gælder sukkerindtaget, som ligeledes skal holdes på et minimum, hvis man vil opnå målet om et vægttab. Sukker er utrolig vanedannende, og det kan føles utrolig svært i starten, at skulle undvære sukker. Men kroppen vender sig hurtigt til det mindskede indtag af sukker, og følelsen vil derfor aftage med tiden.

Bonusinfo: Hvis man fjerner alt indtag af sukker og stivelse, vil ens insulinniveau dale sammen med appetitten, hvilket indirekte er med til at hjælpe på vægttabet.

Skru op for protein og grøntsager

Protein er nøglen til opbyggelse af muskler, og dermed forbrænding af fedt. Undersøgelser har vist, at hvis man spiser rigeligt med protein om dagen, kan man øge stofskiftet med 80 til 100 kalorier om dagen.

Proteiner indeholder byggeklodser, der er med til at bygge muskler op, samtidig med at der ikke er særlig meget energi i, som man tager på af. Spis derfor rigeligt med kød, og gerne magert kød, for et øget vægttab.