Få mere genbrug ind i hverdagen med disse tips

Genbrug i hverdagen er vigtig for at vi passer på miljøet, og dermed også passer på os selv. I en travl hverdag er det dog oftest sværere at få genbrug ind, end vi lige regner med. I denne artikel har vi derfor samlet et par tips til, hvordan du får genbrug ind i din hverdag.

Genbrug maden fra dagen før til nye retter

Selvom mad ikke er det første vi forbinder med ordet genbrug, er en af de bedste måder at genbruge i din hverdag ved at bruge gamle madrester til nye retter dagen efter.

Madspild er et kæmpe problem for miljøet, og en god måde at hjælpe miljøet, er derfor ved at mindske dit madspild. Når du har lavet mad, og det hele ikke bliver spist samme dag, kan du med fordel genbruge det næste dag, enten ved at varme det eller bruge det i nye retter.

Hvis du har lavet en stor portion, kan du samtidig vælge at fryse noget af det ned, for at det kan holde sig i længere tid. Så har du nemt mad til en anden dag, hvilket er en fordel i en travl hverdag.

 

Skab et godt system til affaldssortering

For at få genbrug ind i din hverdag, er det afgørende at sortere dit affald. For at gøre det nemt at sortere affald i hverdagen, er det vigtigt at skabe gode systemer, der gør at du ikke skal bruge mere tid på sorteringen end nødvendigt.

Det er fx en god idé at have en kasse til glas og en pose til pap under vasken eller et andet sted i køkkenet, så du har nem adgang til at sortere dit affald. Du kan lave et system på mange forskellige måder, alt efter hvordan dit køkken er indrettet. Det gælder blot om at finde en løsning der fungerer i dit hjem, og gør det nemt for dig at sortere affaldet i løbet af hverdagen.

 

Gå efter reparationer af elektronik og møbler

Det sidste tip til, hvordan du får genbrug ind i hverdagen, er ved at få efter reparationer af fx møbler og elektronik frem for at smide ud.

Det er ofte mere fristende af købe en ny mobil frem for at få den gamle repareret. Men det er ofte dyrere og samtidig er det dårligt for miljøet, hvis vi smider ud frem for at få det gamle repareret.

I dag er der også gode muligheder for at finde reparation af iPhone rundt omkring i landet. Nogle steder kan du få en gratis lånetelefon i mellemtiden, så det ikke går ud over din hverdag. Hos firmaet Irep kan du fx finde reparation af iPhone og mange andre smartphones, og du kan få en gratis lånetelefon i mellemtiden.