
Det kan være ubehageligt at se i øjnene, at man er stresset, men det er langt værre, hvis man ikke opdager og erkender det, før det er gået galt. Der er mange måder, hvorpå man kan holde øje med sin egen krop, så man undgår at presse den for hårdt. Læs med her.
Stress er desværre blevet lidt af en folkesygdom herhjemme, og hvert år rammes mange tusinde at stress i forskellige grader. Stress kan komme, når man mindst forudsiger det, og det kan have nogle alvorlige konsekvenser for dagligdagen, hvis man ikke tager det alvorligt. Stress kan dog også sagtens afhjælpes, hvis man erkender, at man har brug for et ”break” eller en anden livsstil. Der findes mange stresssymptomer, og her kommer fem af dem.
Dårlig søvn
Et af de klassiske stresssymptomer kan være, at man sover dårligt om natten. Selvom man egentlig føler sig helt udkørt, kan det være svært at falde til ro om aftenen, og man ligger måske og vender og drejer sig i sengen, før man til sidst formår at falde i søvn. Dårlig søvn kan selvfølgelig også skyldes andre ting end stress – fx bekymringer eller negative tanker – men disse ting kan også lede mod stress, hvis man ikke får gjort noget ved problemet.
Manglende koncentration
Hvis du oplever, at du pludselig er dårlig til at koncentrere dig i forskellige sammenhænge, kan det også være et tegn på stress. Det kan ske i mange sammenhænge, og det kan være et stort problem i hverdagen. Det kan fx handle om, at du ikke kan holde en samtale kørende, fordi dine tanker flyver og er helt andre steder, og det kan også være på arbejdspladsen, hvor du ikke kan finde ro til at koncentrere dig om dine opgaver.
Irritation
Irritation er også et af de stresssymptomer, som kan være lidt svære at få øje på. Det kan måske bare virke som om, du har en kort lunte, og du nemt bliver irriteret på dig selv eller folk omkring dig, men det kan sagtens skyldes, at du er stresset. Det kan være svært at se udefra, og det er derfor vigtigt selv at tage det alvorligt, hvis man føler sig irritabel.
Manglende empati
Det kan lyde hårdt, men stress kan også forårsage, at man ikke sætter andres behov så højt. Hvis du pludselig føler, at du ikke er så god til at sætte dig i andres sted, kan det skyldes, at du selv har for meget at se til.
Forkerte prioriteter
Et typisk tegn på stress er også, at man prioriterer underligt ift. ellers. Det kan være, at man vælger de helt forkerte ting først i hverdagen og dermed tilsidesætter det, som egentlig er vigtigt.
Vil du vide mere om stresssymptomer, så klik her for at blive klogere på emnet.