Ferieguide: Sådan passer du på din sundhed på ferien

I disse måneder er der rigtig mange danskere, der tager på ferie enten i ind- eller udland. Og netop når man er på ferie, kan det ofte komme til at gå udover sundheden. Så hvis du står foran at skulle på en sen sommerferie, i den nærmeste fremtid, så kommer der her en kort guide til tre ting du bør have med i tasken.

1: Solcreme

Denne ting giver næsten sig selv. Men selvom det er et velkendt faktum, at solcreme er alfa og omega, så er der stadig mange danskere som hvert år vælger at ignorere de mange advarsler og faresignaler, der er forbundet med øget soleksponering. Her er det vigtigt at huske at uanset om man skal på badeferie til Spanien eller om man skal på vandretur i Norge, så vil man altid blive udsat for mere sol på en ferie, end når man sidder på kontoret på arbejde. På grund af disse ting er der hvert år mange danskere som får konstateret solskoldninger og deciderede forbrændinger, hvilket også er en årsag til, at rigtig mange danskere hvert år får konstateret hudkræft. Det kan derfor ikke siges tydeligt nok: husk solcremen!

2: Masser af vand

En anden og meget banal ting som er vigtigt at have med sig overalt på sin ferie er vand, masser af vand. Grunden til dette er, at især sommervarmen kan være med til give en kraftige hovedpiner forsaget af væskemangel og i værste fald kan man komme til at dehydrere. Derudover er det også bedst at drikke vand i sommervarmen fremfor sodavand, da dette ikke er med til at slukke tørsten på samme måde. Vent derfor med at drikke sodavand til solen er ved at gå ned og temperaturen nu ikke længere er på sit højeste. Som tommelfingerregel skal man helst drikke 2-3 liter vand om dagen eller mere, hvis man befinder sig i vejr hvor der er over 30 grader i dagtimerne.

3: Kondomer

En sidste tig som er essentielt at huske hvis man skal på ferie og i særdeleshed score-ferie eller eventuelt til festival er kondomer. Igen er årsagen indlysende, men ligesom med solcreme, så er der mange danskere, der glemmer eller vælger slet ikke at bruge kondom og derfor er Danmark et af de lande, hvor flest unge lider af den stille sygdom klamydia. Derudover er en gammel sygdom som gonore også på vej tilbage både i Danmark og i udlandet og dette er en direkte konsekvens af at for mange vælger at droppe kondomet. Hvis du selv står og mangler et kondom eller to til ferien kan du finde et stort udvalg på denne side.