Fire tips til at få sund hud

Mange mennesker lider af problemer med akne, udslet osv. Dette kan i de værste tilfælde skade selvtilliden og den generelle psykiske tilstand, fordi man kan føle sig flov eller utilpas, når folk kigger på en. Det tager hårdt på disse personer, hvorfor vi her vil komme med fire tips til, hvordan man får en sund og ren hud.

 

Undgå stress

 

Der er ikke mange, som er klar over det, men der er en klar sammenhæng mellem uren hud og følelsen af stress, hvilket flere undersøgelser har vist. Det, der sker med huden, når man er stresset, er, at denne følelse får væggene i hudens porer til at bryde sammen, hvilket gør det muligt for snavs og bakterier at komme ind porerne. Derudover har stress den funktion, at den konstant sætter kroppen på overarbejde og dermed sætter en hormonforstyrrende proces gang i kroppen.

Stress er ikke noget, man selv vælger at få, hvorfor det kan være svært at undgå. Der er dog flere måder, hvorpå du kan gøre dig selv mere resistent overfor stressfølelsen. Du kan eksempelvis jævnligt dyrke motion, hvilket skaber balanceret omløb i kroppen. Derudover er der ikke nogen tvivl om, at mere søvn vil reducere mængden af stress, da det får dig til at slappe helt af.

 

Vær blid mod din hud

 

Udslet kommer ofte af at huden oplever irritation. Det bedste og mest gængse eksempel på måder at irritere huden på, er ved at barbere sig med sløve barberblade. Barberblade, som er gamle og derfor ikke er skarpe nok, tvinger dig til at presse bladene hårdere ind mod huden og gør derudover, at din barbering tager længere tid. Du udsætter dermed din hud for irritation over længere tid komparativt med, hvad du ville, hvis du havde et nyt, rent og skarpt barberblad.

Dette er heldigvis meget nemt at forebygge. Klik eksempelvis her og forebyg denne form for irritation nemt og hurtigt.

 

Spis sundt

 

Der er ikke nogen tvivl om, at din krop er et udtryk af, hvad du spiser. Dette inkluderer i den grad også din hud. Bumser er tegn på betændelse, hvorfor det er vigtigt at have en kost, som er fyld med næringsstoffer og anti-inflammatoriske fødevarer. Skru ned for snacks med højt indhold af fedt og skift det ud med frugt, grøntsager, fuldkorn, fisk osv.

 

Benyt ordentlig hudpleje

 

Når man opdager udslet på sin hud, er det meget vigtigt ikke at gå i panik og som en reaktion heraf gribe fat i håndsæben og skrubbe sit ansigt med det. Håndsæbe er sammen med en masse andre produkter, man normalt vasker kroppen med, ikke egnet til følsom hud og vil derfor blot have en forværrende effekt. Hold dig ydermere fra hudplejeprodukter, som indeholder farvestoffer og parfume, eftersom dette blot vil genere dit udslet endnu mere.

Vær derfor omhyggelig med dit valg af hudplejeprodukt og vælg noget, der er specifikt egnet til det, du skal bruge det til.