Gode råd til at få det bedre med sig selv

Mange danskere er utilfredse med sig selv, primært deres udseende. Utilfredsheden bunder som regel i selvværdsproblemer, hvorfor vi her bringer gode råd til at få selvtilliden op, og deraf få det bedre med sig selv.

Gør noget godt for andre

Som oftest handler gode råd til selvværdet om udseendet samt kost og træning, men vores første råd skiller sig ud fra disse. Rådet lyder på, at man skal gøre noget godt for andre, for at få det bedre med sig selv. Det kan blot være småting i hverdagen, hvor man hjælper kvinden med barnevogn ud af bus eller tog, hjælper den gamle mand over vejen, eller andet. Det er ofte hverdagssituationer, hvor man kan være den, der springer til og hjælper en anden. De personer man hjælper, vil helt sikkert udvise taknemmelighed og få et smil på læben, hvilket vil øge følelsen af at være noget værd.

Gør noget godt for dig selv

Er selvtilliden ikke på toppen, kan man med fordel kigge nærmere på sin livsstil. Denne afspejler som regel, hvordan man har det. Det kan være svært at ændre en livsstil, men med små tiltag i begyndelsen, kan man langsomt få vænnet sig af med dårlige vaner. Det kan være i forhold til at implementere træning i hverdagen, hvor man kan starte med små gå- eller løbeture, for efterfølgende at optimere med træning i fitnesscenteret. Ydermere kan man holde de usunde madvarer til weekenden. Når man har et tidspunkt ’at se frem til’, hvor man kan spise usundt, er det nemmere at overholde den sunde linje i hverdagen. På denne måde kan man langsomt etablere en sundere livsstil, hvilket vil være godt for selvtilliden. Det er ikke kun udseendemæssigt, man vil kunne se en forskel – hvor man taber sig, får renere hud, osv. – men også humøret vil stige. Mange kan nikke genkendende til den fantastiske følelse, man får i kroppen, når man har gjort noget godt for sig selv, eventuelt med en træning.

Gør noget ved de små ting

Som oftest er det små ting, der går en på i hverdagen, og som kan have store konsekvenser for selvværdet. Det kan for eksempel være i form af de sidste 5 kilo, et par synlige rynker eller noget tredje. Det er ofte ikke noget, der har den store betydning i andres øjne, men hvis det er noget, man hver dag irriteres over, bør man gøre noget ved det. Er det de få ekstra kilo, som har en negativ betydning for ens livsglæde, kan man med fordel skifte køreturen til og fra arbejdet ud med en cykeltur. Dermed vil man på baggrund af en justering i hverdagen, kunne komme til at tabe sig, så man kan blive tilfreds med sig selv. Er selvtillidsproblemet af kosmetisk karakter, heraf rynker, bør man kontakte en klinik som Inviocare, for at finde en løsning på det.

Det er spild af energi at gå rundt og have det dårligt med sig selv. Derfor er det vigtigt, at man finder ud af, hvorfor man har det dårligt, så man kan gøre noget ved det. For eksempel kan det hjælpe selvværdet at gøre noget godt for sig selv, men også at gøre noget godt for andre.