Hvorfor hurtig og billig mad faktisk er det dyreste i længden

Et par avocadoer i supermarkedet står dig i 15-20 kroner, hvis de skal være økologiske.

På samme tid kan du få en hamburger på McDonalds eller Burger King til bare 10 kroner.

Så hvordan kan den billige mad nogensinde blive til den dyre løsning?

Husk på, at den sande omkostning ved den for billige mad ikke ligger i prisen. Den ligger skjult.

Og husk samtidigt på, det ikke behøver at koste mere at spise sundt.

Sådan bliver billig mad dyr

6 punkter ender din billige mad med at koste dig mange penge:

  • Overvægtige mennesker står for en uforholdsmæssig stor del af sygefraværet på arbejde – og for timelønnede er intet arbejde lig med ingen løn
  • Overvægt er ifølge en amerikansk undersøgelse synderen ved 7 % af den tabte produktivitet
  • Overvægtige mennesker besøger fysiologer 40 % mere end sunde mennesker
  • Overvægtige mennesker får 2.5x mere medicin og kosttilskud end sunde mennesker
  • Mange af de her mennesker får på sigt operationer, herunder gastric bypass, der også koster samfundet millioner
  • Og i USA estimeres det, at det snart har kostet 300 milliarder (milliarder!) dollars, når operationer og indlæggelser relateret til overvægt er gået

Sund mad behøver ikke at koste

Det er også på tide, vi gør op med den myte, at sund mad koster flere penge (og at du ikke kan få økonomien til at hænge sammen uden at låne til det – begynder du at låne, bliver maden først dyr).

Hvis du planlægger dine indkøb, spiser efter hvad der gør dig mæt og giver dig de rette kalorier og ikke hvad der smager godt, og i øvrigt undgår at falde i sukkerfælden fra tid til anden, så er sund mad den billigste løsning.

I USA bliver over halvdelen af alle måltider spist udenfor hjemmet. Det tal var 2 % for 100 år siden. Det er nemt og behageligt at spise udenfor, men ofte er det både sundere og nemmere at spise hjemmefra, hvor du selv ved, hvad du putter i din mad.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.