Kan CBD-olie virkelig hjælpe?

Har du ondt i kroppen, angst eller måske PTSD? Så kan CBD-olie være noget for dig.

Hvad er CBD-olie?

CBD-olie er en forkortelse for Cannabidiol også kaldet Cannabis Olie. Cannabis er en slags rusmiddel der kommer fra hampeplanten. Cannabis er ikke lovligt i Danmark, medmindre det er udskrevet på recept fra din læge. Hvis dette er tilfældet, så kaldes det medicinsk Cannabis. Du kan få olien som tablet form og mundspray. Den mest almindelige metode er dog, at bruge mundsprayen, da dette har den bedste effekt.
Det har været lovligt i Danmark siden 2011. Dog kan man godt købe olien uden recept forskellige steder på internettet, dog er dette ulovligt.

Der findes ingen regler omkring doseringen af olien, da det er forskelligt fra sygdom til sygdom, og oliens styrke. Dog skal du være opmærksom på bivirkningerne, som kan være tynd mave, svimmelhed, hukommelsestab, og andet.

Forskning viser at CBD-olien kan lindre på, spændingerne i musklerne, smerter, angst og depression, ADHD, migræne og meget andet. Men ikke nok med det, så kan CBD olie også forebygge kræft, bekæmpe søvnløshed, hjælpe på grøn stær, øge appetitten, forbedre hjertet, bremse udviklingen af Alzheimers og hjælpe på PTSD-symptomer.

Hvad er den bedste form for CBD-olie?

Inden du køber eller får CBD-olie skal du være opmærksom på reglerne. Der er især 2 regler, som du særlig skal være opmærksom på. Den første regel er doseringen. Her skal du tage højde for oliens styrke i forhold til formålet med olien. Hvis ikke en læge har rådgivet dig i forhold til olien, så er den bedste løsning at prøve sig frem. Den anden regel er efter indtagelsen. Her må du ikke drikke og spise op til 15 minutter efter indtagelsen, da du ellers kan risikere at virkningen udebliver eller ikke er optimal.

Der findes en lang række former for CBD-medicin.

  • Du kan få det som salve til hudpleje, hvor prisen er mellem 299-1499 kr. Denne form er det mest ideelle valg, hvis du gerne vil dufte godt og pleje dine vitaminer.
  • Du kan få det i tablet form, hvor prisen er mellem 249-1699 kr. Dette vil være det oplagte valg, hvis du ikke ønsker den karakteristiske cannabis smag.
  • Du kan få det som olie, hvor prisen er mellem 279-1395 kr. Denne form er det perfekte valg, hvis du ønsker smagen af cannabis, eller hvis du måske ikke bryder dig om, at sluge tabletter.
  • Du kan få det som tyggegummi, hvor prisen er mellem 88-109 kr. Denne form er udmærket, hvis du ønsker at tage cannabissen med på farten.

Som du kan se så er tyggegummiet billigst, mens olien er den mest effektive. Derfor hænger kvalitet og pris meget sammen i dette tilfælde. Priserne er dog selvfølgelig afhængig af, hvor du køber olien henne.

Så rådene er, at du skal passe på doseringen, valget af CBD-medicinen og bivirkningerne.