Kom godt i gang med træning

Har man ikke før været den store fan af træning – eller er det ved at være lang tid siden – kan man med fordel læse med her. Vi bringer gode råd til at få dig sikkert i gang med træningen samt gode råd til at bibeholde den aktive livsstil.

Det perfekte tidspunkt

Mange danskere bruger ’manglende tid’ som undskyldning for, hvorfor de ikke er aktive i hverdagen. Det er svært at komme i gang med træning, hvis man venter på et godt tidspunkt i stedet for blot at lave tid til det – og gøre træningen til en prioritering.
Går man alligevel og venter på det perfekte tidspunkt, er NU så ikke et meget godt bud? Sommerferien bringer på ekstra fridage, hvorfor dette er et ideelt tidspunkt at starte træningen på!

Start stille og roligt ud

Når man længe har gået med tankerne om at starte træningen, kan man godt være for ambitiøs i starten. Mange nybegyndere starter for hårdt ud, hvorfor de hurtigt stopper træningen igen. Det er i stedet en god idé at starte stille og roligt ud med træningen, så chancen for at holde træningen ved lige er større.
Hvorfor det er bedre at starte stille og roligt ud:

  • Sandsynligheden for at holde træningen ved lige fremadrettet øges
  • Man minimerer risikoen for skader
  • Det er mere overskueligt, hvorfor man er mere motiveret
  • Man får flere succesoplevelser

Der er altså mange grunde som taler for at starte stille og roligt ud. Selvom man rigtig gerne vil i gang med den aktive livsstil, bør man tænke fremadrettet, hvorfor det er bedst at starte ud i et mere overkommeligt tempo.

Planlæg din træning

Når man er ny til træning, kan det være en god idé planlægge sin træning, så man får et overblik over det. Det kan både være en god idé at lave en plan over træning fordelt på ugens dage, men også at planlægge enhver træning i detaljer. Særligt sidstnævnte kan være svært, hvis man er ny til træning. Derfor kan det være en god idé at konsultere en personlig træner, for at få den bedste start på sin træning – læs mere om personlig træning på https://trustfitness.dk/

Suppler med sund kost

Når man begynder at træne, vil man gradvist få det bedre i sin krop, hvorfor man med fordel kan supplere med sund kost, for optimal sund livsstil. Også her er det vigtigt ikke at være for ambitiøs, da man hurtigt kan køre død i en sund kost, hvis ikke man lader sig selv spise, hvad man vil engang i mellem. Optimalt kan man have 5-6 dage i ugen, hvor man spiser sundt, og så 1-2 dage, hvor man lader sig selv få fri og spise, hvad man har lyst til.
Vores bedste råd til dig er i hvert fald at starte stille og roligt ud med træning og sund kost, for at øge chancen for, at du kan opretholde motivationen og den sunde livsstil fremadrettet. God sommer og god træning!