Koncert: Sådan beskytter du din hørelse til koncert

Musikbranchen har fundet ud af, de ikke kan tjene penge på streaming. Derfor afholder de flere koncerter med deres kunstnere i dag.

Især med venner er det også fantastisk at tage til koncert. Energien er god og I har det godt sammen.

Du skal dog samtidigt også passe på din hørelse. Til koncert spilles musikken højt som en del af oplevelsen. Men du risikerer også at få nedsat hørelse, hvis du går til tilpas mange koncerter.

Hvor mange er det? Svært spørgsmål at besvare – det afhænger af, hvem du er.

Lad os se på, hvad du kan gøre:

Ear plugs / Hørepropper

Den mest ligetil løsninger er, at du bruger et par earplugs – ørepropper eller hørepropper. Kært barn har mange navne.

Mange tror, at dine hørepropper alene sænker volumen, men det er ikke tilfældet. Faktisk kan lidt dyrere hørepropper, de koster fra cirka hundrede kroner og op, og det er lavet af plastik og ikke ”skum”, hjælpe med at fjerne støjen, så du kan fokusere på musikken.

Du kan på en og samme gang beskytte dine ører og få mere ud af oplevelsen til koncerten.

Hørepropper er den bedste måde at beskytte din hørelse på.

Udendørs koncerter fremfor indendørs

Har du mulighed for at vælge, så tag en udendørs koncert fremfor en indendørs. Med udendørs koncert kan lyden undslippe og er mindre skadelig overfor din hørelse.

Skal du være foran? Vær i midten

Hvis din koncert skal være inden døre, bør du stå langt væk fra højtalerne. I praksis er det midt i eller bagerst i lokalet. Hvis der er en balkon giver det også mening at stille dig på denne.

Hvis du endeligt skal være foran til koncerten, så gå efter at stille dig i midten fremfor ude i siderne, hvor store opstillinger af højtalere normalt bliver placeret.

Dit yndlingsband kunne aldrig finde på at spille til en koncert uden hørepropper. Der er heller ingen grund til, at du lytter til det og potentielt skader din hørelse.

Artiklen er skrevet i samarbejde med Din Hørelse, der har hørecentre over hele landet. Du kan komme ned til et af centrene og gratis få tjekket din hørelse lige nu – og hvis den er nedsat, kan du i 30 dage gratis prøve et høreapparat og se, hvad det gør for din hverdag.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *