Kosten under et træningsforløb  

Måltider hen af dagen

Under et træningsprogram er det vigtigt at have fundament i sin krop, så du hele tiden har energi. Altid spis 3 faste måltider om dagen og helst et hovedmåltid 3 timer inden din træning, så at dine muskler har noget brændstof.

Når træningen er overstået er det godt, at få noget at spise, helst inden for 1 time, da din krop begynder at restituere. Dine måltider skal helst bestå af mange grøntsager of masser af protein.

Snacks? Ja tak!

Alle kender trangen til snacks men det behøver ikke have at højt indhold af sukker for at det er lækkert. En god idé til snacks er skære nogen gulerod, agurk og peberfrugt stænger og lav en dip af skyr og krydderier, det er sundt og giver mæthed.

En anden god snack er nødder, det giver en god mæthed og indeholder protein, vælg gerne nogen med salt, da det er godt for kroppen under et træningsforløb, da man sveder meget salt ud af kroppen.

Masser af protein

Protein er utrolig vigtig at have i sine måltider, især under et træningsforløb, da det hjælper kroppen med at opbygge muskler. Efter hver træning ville det gavne ens krop at spise et måltid mad med protein, da man under træningen nedbryder proteinerne i sine muskler.

Hvis man spiser det rigtige mad efter træningen, vil du have mindre ømhed, mindste risikoen for skader, have mere energi og være stærkere. Endvidere vil det gøre din næste træning mere effektiv og hurtigere.

Protein finder du i blandet andet i fisk, æg, fjerkræ, kød og mejeriprodukter.

Som tommelfingerregel brude man spise mellem 1,5 – 2 gram protein pr. kg kropsvægt. Hvilket sikre at du har fået nok protein. Som alternativ kan man indtage protein ved proteinpulver.

 

Det er ikke kun maden der skal være styr på, man skal også huske at træne www.styrketraeningsprogram.dk.