Kunsten at tage muskelmasse på og tabe fedt på samme tid

Det er efterhånden virkelig svært at finde rundt i den enorme jungle af sundheds- og træningstips. Den ene selvudnævnte ekspert siger det ene, den anden noget andet og den tredje siger noget tredje. Så skal du kun spise fedt, så skal du kun spise kød. Så er det godt at træne inden morgenmaden, hvorefter det lige pludselig er farligt.

Det er forståeligt nok, du bliver forvirret. Desværre er der ikke plads til at vende det hele i en artikel. Til gengæld vil noget af det, der er mest efterspurgt blive vendt – nemlig at tabe sig og øge muskelmasse på samme tid. Det er lettere, end du tror – vi guider dig.

Føde- og drikkeindtag

Det er en misforståelse, at du skal sulte dig selv for at tabe dig. Derudover er det helt galt at sulte sig selv, når du skal tage muskelmasse på.

Der er mange grunde til ikke at sulte sig. Det kan godt være, at du umiddelbart taber dig ved ikke at spise noget, men det er ikke holdbart. Når du sulter dig selv falder dit stofskifte også. Det betyder, at du tager det hele på igen, så snart du begynder at spise normalt igen.

Derudover vil der ikke blive tilført nok proteiner til dine muskler, hvorfor de vil begynde at ´æde sig selv´. Det er meget uhensigtsmæssigt, når du prøver at tage muskelmasse på.

I stedet skal først og fremmest finde ud af, hvilken metaboliske type du er og planlægge din kost på baggrund af det. Der er mange typer, men man kan med lidt god vilje dele dem ind i to kategorier. Dem der skal have meget protein og fedt, og dem der skal have meget kulhydrat.

Når du har fundet ud af det, skal du begynde at vende dig til at spise mindre ad gangen, men til gengæld spise oftere. På den måde forbliver dit stofskifte højt, og du har hele tiden protein i kroppen. Du kan nemlig kun indtage en vis mængde protein af gangen. Hertil er det en god idé at supplere med en proteinbar. Klik her og bliv præsenteret for et godt udvalg af disse.

Konditions- og vægttræning

Det er en udbredt misforståelse, at det er en god idé at træne mange timer af gangen. Medmindre du er bodybuilder, kan kroppen slet ikke klare så meget belastning. Det handler i stedet om at være effektiv i sin træning.

Hvad angår styrketræning, skal du prøve at holde det indenfor 45 minutter med meget korte pauser mellem sættene. I forhold til konditionstræning, er det blevet bevist, at det er meget mere effektivt at træne 20 minutters meget hård intervaltræning end en times træning med middelhøj puls.