Lifehacks til bedre sundhed i hverdagen

Mange forbinder sundhed med motion, men i realiteten kan sundhed være mange ting end blot dette.  Det handler derimod også om de mennesker, du omgiver dig med, og hvad du gør i den fritid, som gør dig glad. Derfor er der også mange ting, du kan gøre for at forbedre din sundhed som helhed. Her er der nogle tips, så du kan blive sundere, gladere og få mere overskud i hverdagen.

Lad ikke nogen forstyrre din søvn

At søvn er en vigtig faktor burde ikke komme bag på dig. Det er noget, som har stor betydning for os, og det er derfor vigtigt, at du prioriterer dette. Men det handler ikke kun om at få nok timers søvn hver nat. Det gælder også om at få en så uforstyrret søvn som mulig.

Det betyder, at du ikke skal lade dig forstyrre af venner og familie. Selvom du har svært ved at sætte mobilen på lydløs og slå vibrationen fra, kan det virkelig gavne dig. Og det er sjældent, at det er vigtigere sms’er og opkald end at du kan forholde dig til det, så snart du vågner.

Den bedre, længere og uforstyrrede søvn vil ikke bare gøre dig i bedre humør. Undersøgelser har derudover også vist, at du herved vil have nemmere ved at forebygge overvægt og hjerte-kar-sygdomme.

 

Få frisk luft

At få frisk luft kan gøres på mange måder. Der behøver ikke nødvendigvis betyde, at du skal tvinge dig selv til at løbe en tur flere gange om ugen. Du kan derudover sagtens få masser af frisk luft, imens du gør andre simple eller praktiske ting.

Måske skal du bare frigøre nogle tanker ved en lille gåtur. Det kan også være, du kan hente en stige, rense tagrenderne og nyde den friske forårsluft. Lige meget hvad du finder på, er det essentielle bare, at du får noget frisk luft, da dette vil give dig mere energi.

Prioriter folk, der gør dig glad

En travl hverdag kan gøre det svært at få set alle de venner, der gør en glad. I stedet kan de fleste hurtigt stresse over at skulle nå at få set hele omgangskredsen, også dem man ikke lige orker at bruge tid på, men som man alligevel føler sig tvunget til at mødes med et par gange om året for lige at holde kontakten ved lige.

I de travle perioder bør du dog skære ned på denne slags aftaler, og i stedet prioritere dem, der reelt løfter dit humør, når I ses. Der er for få timer i løbet af døgnet til, at du bør bruge din værdifulde tid på nogle, der udmatter dig mere end egentlig giver dig glæde og energi.