Opgørelse: Sådan påvirker en uges ferie din sundhed

I disse uger tager langt de fleste danskere ud at rejse enten rundt i Danmark hvor de danske sommerhuse langs den jyske vestkysk altid er eftertragterede, eller også skynder danskerne sig sydpå, hvor især lande som Frankring, Spanien og Italien er populære rejsedestinationer. I årevis har det været diskuteret om at holde ferie virkelig er godt for kroppen, så hvis du selv er i tvivl, så kommer der her en kort opgørelse over, hvordan ferie påvirker din sundhed.

1: De fysiske konsekvenser: Vægten stiger – for det meste

Det første der sker med din krop når du tager på ferie er at din vægt stiger. Dette er helt naturligt fordi mange lader sig selv spise noget ekstra god mad, man besøger flere restauranter og man drikker typisk også lidt flere øl og lidt mere vin end man ville gøre. Dette er dog ikke alarmerende da man sidder mindre ned end derhjemme da man ikke ser så meget fjernsyn og derudover sveder man typisk også en del kilo ud af kroppen når man ligger under sydens sol. Men samlet set kommer de fleste hjem med lidt ekstra kilo på sidebenene medmindre man holder en decideret aktiv ferie hvor man enten backpacker eller cykler meget. I dette tilfælde kommer man helt sikker hjem med væsentligt færre kilo på sidebenene.

Men dette er dog kun den ene side af medaljen.

2: De psykiske konsekvenser: Sindet styrkes – stress mindskes

For imens ens fysiske tilstand kan blive lidt dårligere så opvejes det i stor grad af de psykologiske effekter der følger med at tage på ferie. For selvom det kan virke stressende at rejse så oplever langt de fleste at blive afstresset, når de kommer frem til deres destination.

Dette skyldes ofte at man ikke omgiver sig med computere og derudover gør den øgede mængde sol at ens humør forbedres markant. Solskin er således med til at gøre at der udskilles mere serotonin i kroppen, hvilket giver en følelse af lykke og dette medvirker derfor til at reducere stress.

Så uanset hvad du tænker så er en god uges ferie noget af de bedste man kan gøre for sig selv også selvom man slæber et par ekstra kilo med hjem i bagagen. Hvis du selv kunne tænke dig at komme ud at rejse i år før det er for sent kan du finde en lang række billige flybilletter til alverdens destinationer på denne side.