Pas på tænderne inden det er for sent!

Ved første tandpine, tænker folk ofte, ”åh nej det går ondt og bliver dyrt”. Mens mange ofte tænker, ”jeg kan bare børste mine tænder en ekstra gang”. Man skal dog huske at det ofte ikke nødvendigvis er meget dyrt hvis det bliver udbredt i god tid.

Forebyggelse

Man kan gøre en del ting når det kommer til at beskytte ens tænder og sikre sig deres velvære.

En god start mens de stadig er raske er, at du kan styrke tænderne igennem en række forskellige madvare. Et godt sted at starte, er ved Calcium og D-vitamin.

Calcium og D-vitamin

Calcium er med til, at styrke både dine knogler men også dine tænder, derfor er det en væsentlig faktor der spiller ind for styrken af dine tænder. Du kan derfor med fordel indtage rigeligt af mejeriprodukter. Mejeriprodukter indeholder højt calciumindhold, de bliver direkte absorberet i dine tænder som bliver styrket.

D-vitaminer sikre dig, en markant højere optagelse af calcium, derfor spiller calcium og D-vitaminer så godt sammen. Derudover hjælper D-vitaminer også med, at forebygge huller og kan i mange tilfælde bekæmpe paradentose.

Husk de daglige rutiner

Man skal huske at det vigtigste middel man har til at beskytte sine tænder, er tandbørstningen og tandtrådsbrugen.

Det er vigtigt man børstet tænderne når man står op, men vigtigst at man huske tandbørstningen inden man ligger sig til at sove. Der er i en undersøgelse blevet undersøgt hvor mange der i Danmark ikke børster deres tænder om aftenen. Resultatet er på overvældende 60%, fordi de enten er ’for trætte’, eller ’glemmer det’. Når det ikke bliver gjort, får bakterierne fritspil til at ødelægge tænderne hele natten uden nogen form for rens.

Så er der tandtråden, den er en vigtig følgesvend til tandbørsten. Der er rigtig mange bakterier som får sat sig imellem tænderne, her kan man ikke altid komme til med tandbørsten, der bliver tandtråden vigtig.

Det er her det er rigtig vigtigt, at man husker bruge tandtråden efter hver tandbørstning, eller som minimum en gang dagligt.

Behandling & Pris

Behandling

Hvis man dog har forebygget tandpiner, men man alligevel er ude for at der kommer en tandpine eller skade, bliver man nødt til at blive efterset af en tandlæge.

Ofte kan man inde hos tandlægen få en diagnosticering inden behandling ret billigt, ørst her kan man bide sig sikker i hvad der egentlig er galt med ens tandsæt.

Herfra kan man tage stilling til hvad det næste skridt i behandlingen skal være. Man kan dog bide sig sikker i, at hvis ikke har husket de daglige rutiner burde man forvente en rimelig høj regning.

Pris

Prisen man kan forvente hos en tandlæge kan overraske både positivt og negativt. Her skal man huske at tjekke markedet, det vil dog vises mange priser er ens.

Mange af tandlægepriserne er styret af det offentlige. Dog er der naturligvis også mange behandlingspriser som er styret af tandlægerne selv, her kan der spares.

Tandlægen.dk har både meget erfarende tandlæger, men også konkurrencedygtige priser. Studerende får hertil også 15% rabat.