Sådan får ud en bedre søvn – 3 tips

At sove godt er en af de vigtigste faktorer for at få en god hverdag. Hvis du sover dårligt kan det hurtigt ødelægge din hverdag, da søvnmangel kan føre til mangel på energi. Hvis du har problemer med at sove, kan du læse med her, hvor vi kommer med 3 tips til hvordan du får en bedre søvn.

Skab en god søvnrutine

Det første tip, til hvordan du optimerer din søvn, er at skabe en god søvnrutine. En god søvnrutine handler om at gå i seng og stå op på ca. samme tid hver dag. Hvis du har mange skiftende sengetider, vil det være sværere at falde i søvn om aftenen, end hvis du går i seng på samme tid.

Hvis du vænner din krop til at komme i seng på samme tid, vil det være langt nemmere at falde i søvn og det er derfor vigtig for at få en god søvn.

Lige når du starter på din nye søvnrutine vil det ikke vise store resultater, da det kræver lidt tid, før din krop kommer ind i den nye rutine. Men når din krop har vænnet sig til at gå i seng på samme tid, vil det blive meget nemmere at falde i søvn, og det kan derfor være med til at du får en bedre søvn.

 

Undgå skærme lige inden sengetid

Råd nummer to, til at få en bedre søvn er at undgå skærme inden sengetid. Computere, mobiler og fjernsyn har ofte noget baggrundslys, som kan være med til at holde dig vågen om aftenen, og hvis du kigger på skærme, lige inden du går i seng, kan det derfor gøre det sværere for dig at falde i søvn.

Det kan dog være svært for mange at undgå at kigge på skærme inden sengetid, da vi bruger vores computere og mobiler til mange ting i hverdage. Men du kan gøre det at du installere en applikation til din mobil og computer, så skærmen bliver mere rød hen mod aftenen, så lyset ikke er så kraftigt.

 

Indret dit soveværelse optimalt

Det sidste råd, handler om indretningen i dit soveværelse. For at du kan sove godt er det essentielt, at du har indrettet dit soveværelse optimalt. Først og fremmest skal du have en god seng, med en madras der passer til dig. Du kan fx vælge en elevationsseng, der er meget populære, da du kan indstille sengen. Hvis du er i tvivl om du har en seng, der passer til dig, kan du se et stort udvalg af senge ved at klikke her.

Når du har en god seng, gælder det belysningen i dit soveværelse. Først og fremmest er det vigtigt, at du har nogle mørklægningsgardiner, så du kan sove selvom det er lyst.

Og så er det også rart at have en lampe, der ikke lyser særlig kraftigt og måske lyser med et rødt/orange skær, som du kan bruge om aftenen, så du ikke bliver holdt vågen af skarpt lys.

 

Hvis du får skabt en god søvnrutine og samtidig undgår skærme inden sengetid, eller får sat skærmen på nattilstand og samtidig indrettet sit soveværelse godt vil du opnå en langt bedre søvn.