Sådan får du bedre madvaner

De fleste er klar over, at det er vigtigt at leve et sundere liv. Men den travle hverdag kan gøre det svært for os altid at træffe de sundeste valg. Noget af det allervigtigste, du kan gøre for din sundhed, er at spise sundt og have gode madvaner.

Ved vægttab

Hvis du ønsker at tabe dig, så er det allervigtigst, at du gør dine madvaner efter og træffer sundere valg. Kun på den måde kan du se et varigt vægttab, også selvom du træner. Det allervigtigste for din helse er, at du får styr på det, du spiser.

Men hvordan kommer du så af med dine usunde madvaner? Først og fremmest er det vigtigt, at du finder ud af, hvor dit problem ligger. Nogen har en svaghed for slik og kage og andre søde sager, men spiser ellers sundt. Andre har problemer med fed mad og frituremadvarer, men har ikke det store behov for at snacke på slik og kage.

 

Kæmp mod de dårlige madvaner

Så først og fremmest skal du gøre dig klar, hvor dit problem ligger. Du ved jo inderst inde godt, hvad der er sundt for dig, og hvad du bør skærer ned på, så vær ærlig overfor dig selv. Hvis du slet ikke aner, hvad problemet er, så tag en uge hvor du spiser, som du plejer, og noter så alting ned, du spiser. Til sidst vil det være klart for dig, hvor dit problem ligger.

Start med at rydde ud i dine køkkenskabe, så du kommer af med al den usunde mad. Det er rigtig farligt at have liggende, og det er bedre, at du har det ude af huset, hvis du ønsker at leve sundere. Køb derefter sundere madvarer i stedet, så det er dem, du har liggende i køkkenskabene.

Herefter bør du lave en plan for, hvad du skal spise i løbet af ugen. Med en madplan fjerner du helt belutningsprocessen i hverdagen, og du gør det nemmere for dig selv at træffe det sunde valg.

Hvis du ikke har en madplan kan det være svært for dig at finde på, hvad du skal spise, og du har dermed en større risiko for at bestille en pizza.