Sådan får du en bedre mental sundhed

I en travl og stresset hverdag, kan det være svært at huske at prioritere og lytte til sig selv. Det kræver omlægning og fokus, hvis man ønsker at få en bedre mental sundhed. Hvis du i en længere periode har været påvirket af dårligt humør, angst eller har følt dig deprimeret, så læs med her og få inspiration til at få et bedre tankemønster.

Step 1: Kør en simpel livsstil

Det behøves ikke at være svært at få en bedre mental sundhed. Livet behøves ikke at være så kompliceret, som mange mennesker kan være gode til at gøre det. Start dagen med at tænke over, hvad du har lyst til at få ud af din dag og prioriterer at holde fokus på det. Måske trænger man til en hjemmeaften uden mennesker omkring sig, eller måske har man netop brug for samvær. Uanset hvad man har lyst til, så gør det. Den eneste som holder dig tilbage, er dig selv. Det kan være vigtigt nogle gange og stoppe op og genoverveje ens livssituation og finde frem til, hvad der har betydning i ens liv og sætte større fokus på disse områder.

Step 2: Øv dig i at være mere tilstedeværende

Mange befinder sig i nogle situationer, hvor det kan være svært at holde fokus og være tilstede, hvor man er på et givet tidspunkt. Det kan være hårdt i stresset dagligdag at være tilstedeværende allesteds og tankerne kan hurtigt lede hen på hvad man skal nå senere på dagen. Her kan man øve sig på at være mere i nuet, hvis man lytter i større grad til samtalen og sørge for en øjenkontakt med de personer, som man befinder sig med. Det kan også være en hjælp at lægge fokus på ens åndedræt og sørge for en god vejrtrækning, da det giver mere ilt til hjernen. Et godt åndedræt hjælper med at holde fokus og sørge for at kroppen falder til ro.

Step 3: Få hjælp til at forbedre din mentale sundhed

Ens mentale sundhed kan også forbedre, hvis man dyrker meget motion. Det er et punkt man selv kan stå for eller begynde at lave træningsaftaler. Bevægelse i kroppen giver fornyet energi og sørger ikke mindst for at vi roser os selv for det gode arbejde. Hvis ikke du har overskud til at træne eller noget andet, bør man også overveje om man skal have professionelt hjælp. Gennem dette link kan du finde professionel hjælp til at komme igennem forskellige mentale tilstande og komme på den anden side mere glad. Her kan du får nærværende og tæt vejledning i forhold til din livssituation og få skabt større fokus på de problemstillinger, som du kan have i dit liv. Så kom godt i gang i dag, og få snart mere styr på din mentale sundhed.