Sådan får du en god sommerrejse som pensionist

Sommerferien står for døre og det betyder tid til at rejse for de fleste. Som pensionist er der ofte lidt ekstra at være opmærksom på, når sommerferien skal planlægges. I denne artikel har vi samlet et par gode råd til, hvordan du planlægger en god sommerferierejse som pensionist.

Planlæg det praktiske i god tid

I forbindelse med enhver rejse, er der forskellige praktiske foranstaltninger, som er vigtige at få styr på i god tid, for at du får en god rejse.

For at undgå at tiden op til rejsen bliver stressende, er det vigtigt at få overblik over det praktiske i god tid, så du kan koncentrere dig om at pakke, når rejsen nærmer sig.

Det praktiske som du skal have styr på inden rejsen, er fx rejseforsikring, gyldigt pas og evt. visum, hvis det nødvendigt der hvor du rejser til. Det er samtidig en god idé at have lidt kontanter med hjemmefra, da der ofte er gebyrer når du vil hæve i udlandet.

Og så skal du overveje, om du skal have en vaccination inden rejsen. Det er vigtigt at finde ud af i god tid, da nogle vaccinationer skal gives flere gange.

 

Find gode aktiviteter til de første dage

Når du skal planlægge selve rejsen, er det vigtigt at finde nogle gode aktiviteter til de første dage, så de planlagt på forhånd.

Det er vigtigt for at du ved hvad de første dage skal gå med, så du ikke skal bruge tid på planlægning af det undervejs.

Det er dog en god idé at lade nogle dage være i slutningen af ferien, hvor der ikke er nogle planer, men hvor du kan bruge tid på lige det du har lyst til.

Når du planlægger hvad der skal ske de første dage, er det en god idé at undersøge hvordan du kommer rundt på din nye destination, så du har styr på det på forhånd og dermed ikke skal bruge for meget af din tid på at undersøge transportmulighederne, når du først er ankommet.

 

Lav en god pakkeliste

Som det sidste inden din rejse, er det vigtigt at lave en god pakkeliste, hvor du får overblik over alt hvad du skal have med til din rejse.

Det er en god idé at begynde pakkelisten i god tid, så du kan tilføje undervejs, som du kommer i tanke om hvad du mere skal have med.

Når du laver pakkelisten, er det en god idé at overveje om du har brug for eventuelle hjælpemidler for at sikre ta du får en god rejse. Det kan fx være en god idé at have en kørestol med, hvis du er dårligt gående. Hvis du sørger for at have en kørestol med eller undersøger muligheder for at leje en kørestol der hor du skal hen, behøver du ikke begrænse dig, selvom du ikke kan gå langt.

Du kan læse mere om forskellige kørestole på hjemmesiden kørestol.com.