Sådan kan du bedre falde til ro efter en lang arbejdsdag ved hjælp af tre nemme metoder

Stress er blevet en folkesygdom i Danmark, og det er en sygdom som hvert år har mange ofre gennem risiko for blodpropper, længerevarende depressioner og forstyrrelser i søvnrytmen, blot for at nævne få punkter. Der kan være stor forskel på, hvordan din krop bliver ramt af stress, men dette betyder ikke, at der ikke er metoder til at mindske din generelle udsættelse for stress i hverdagen. I denne artikel kan du finde tre gode råd til, hvordan du kan slappe bedre af, når du er færdig på arbejdspladsen i løbet af ugen. Du kan også finde mange forskellige typer af udstyr og legetøj, som kan hjælpe dig med at slappe af, når du har hafte en lang dag. Læs mere på Eroti

Læg dit ur væk

Noget der er umådeligt stressende for vores krop er vores uendelig fokus på tid i hverdagen. Når du hele tiden har deadline, som du skal møde, og du hele tiden har steder, hvor du skal være i møder, så er det vigtigt, at du lægger uret væk, når du kommer hjem. Dette vil få din puls til at sænke sig, og du vil ikke have den overvældende fornemmelse af, at du skal være et andet sted, eller du burde lavet noget andet i den tid, hvor du skal slappe af.

Vær aktiv 

Vil du gerne kunne slappe bedre af, så er det vigtigt, at du finder en metode til at være aktiv, som du holder af. Dette kan være mange forskellige ting, og det er absolut ikke alle ting, som virker for de fleste. Måske er du glad for at svømme, eller måske er du glad for at danse. Uanset aktiviteten, så er det vigtigt, at du sætter tid af til at være aktiv, da dette udløser dopamin i din krop, som gør dig glad, og du vil hurtigt fornemme, at du ikke kigger på klokken hele tiden for at tjekke tiden. Så giver du din krop en mulighed for at slappe af. 

Sænk temperaturen i hjemmet

Det er blevet videnskabeligt bevist, at hvis du gerne vil falde bedre til ro, så skal du sørge for at sænke temperaturen i dit hjem. Dette vil få din krops puls til at falde, og du vil ikke følge dig lige så opspændt. Det er vigtigt her at nævne, at du selvfølgelig stadig skal holde temperaturen på et behageligt niveau for dig og din krop. Bliver det for koldt, så kan du altid hæve temperaturen en anelse igen.