Sådan kommer du ind i en god trænings rytme

At opretholde et træningsforløb kan være udfordrerne, hvis det er noget, man ikke er vandt til. Vi har alle lyst til at mærke resultaterne af hård træning på vores krop, så hvorfor er det, at det er så svært at bevæge sig ud og træne? Det er der flere forskellige årsager til, men disse årsager er i langt de fleste tilfælde blot nogle, som finder sted psykisk og som derfor kan arbejdes med.

 

Drop undskyldningerne

 

Hvis man ønsker at komme ind i en god rytme, hvor man aktiv træner 3-4 gange om ugen, så er man nødt til at droppe alle undskyldninger for, hvorfor det ikke kan lade sig gøre. Det er ikke en tilfældighed, at folk der træner meget og allerede er inde i en god rytme, har tid til at træne. Disse personer har ikke nødvendigvis mere plads i deres kalender end andre, men de finder plads. De prioriterer træningen frem for at foretage sig andre ting, som fx at sove længe.

Når man ikke er inde i en god træningsrytme, er det derimod meget nemt at komme op med grunde til, hvorfor man ikke har tid eller hvorfor man ikke kan overskue det. Men hvis man ønsker at komme ind i en god træningsrytme, så er det en mægtig god start at droppe disse undskyldninger. Det gælder her om at sige til sig selv, at der ikke findes en undskyldning, der er god nok til at forhindre dig i at komme op og træne.

 

Sæt faste dage

 

For at få en god træningsrytme er det vigtigt, at man planlægger, hvornår man skal træne. At sætte faste tidspunkter af i sin kalender til at træne gør det nemlig sværere at løbe fra. Hvis man har vidst i en uge, at man skulle træne en bestemt dag, så vil omkostningen ved ikke at gøre det, nemlig den dårlige samvittighed, være mere markant end hvis det er noget man planlægger spontant.

Yderligere er det en god måde, hvorpå man kan gøre træningen til en del af sin hverdag. Ved at indordne træningen på bestemte dage i ugen, vil man automatisk begynde at komme ind i rytmen, såfremt man overholder tager det seriøst.

 

Effektiviser din træning

 

En ting, som motiverer en hel del, når man skal til at starte et træningsforløb op, er, hvis man kan se og mærke, at man får noget ud af det. Føler man ikke, at den træning man udøver, medfører nogle resultater, kan det for mange føles ligegyldigt overhovedet at skulle gøre det.

For derfor at undgå denne følelse, skal træningen altså udføres effektivt. Måder at gøre dette på kan fx være ved at tage proteinpulver eller andre tilskud efter sin træning, som man eksempelvis kan finde hos Suplab.dk.

Yderligere er det vigtigt, at man træner på en fornuftig måde, hvorfor det vil give god mening at få lavet et træningsprogram af en professionel.