Sådan kommer du muskelspændinger til livs – guide til brug af foam roller

Til dem der endnu ikke har stiftet bekendtskab med ordet ”foam rolling” og betydningen af dette ord, skal det forstås at man aktivt selv massere ens muskler ved brug af en foam rolle. En foam rolle er et billigt alternativt til massage eller andre fysioterapeutiske behandlinger.

Du har mulighed for selv at løsne dine muskelspændinger op og samtidig føles det rart og behageligt. Der findes flere forskellige foam roller, hvor nogle er lavet af bløde materialer, mens andre er af den mere hårde slags.

Vælger du at bruge en blød foam rolle, vil du også hurtigt kunne fornemme, at den skum som rollen er lavet af, vil kunne blive misformet efter kun få gange i brug.

I og med at materialet oftest er blødt skumgummi i en blød foam rolle, vil den ikke holde i nær så lang tid, som hvis den var lavet af et hårdere materiale.

Bruger du derimod en foam rolle af et hårdere materiale og massere dine muskler med den, vil den kunne holde til langt flere gange. Samtidig kan en foam rolle i et hårdere materiale også give en mere dybdegående massage af dine muskler.

Bruger du din foam rolle flere gange ugentligt, vil du også hurtigt kunne mærke en forbedring i dine muskelspændinger. Det er dog vigtigt, at du bruger din foam rolle flere gange ugentligt og massere dine muskler godt, da det ellers ingen effekt vil have.

Det samme er gældende ved almindelig massage. Det hjælper og er rart med det samme og nogle dage efter, men det kommer oftest hurtigt igen og man er nød til at skal masseres igen af ens massør.

Det samme er gældende ved en foam rolle. Dine muskelspændinger vil hurtigt komme igen, hvis du ikke bliver ved med at massere dine muskler, så du kan komme dine muskelspændinger til livs.

Giver bedre restitution

Du kender det sikkert allerede. Du styrketræner eller laver en anden form for træning flere gange ugentligt, men når du træner er der en bestemt muskelgruppe der er øm. Så øm at den ikke kan trænes. Det frustrerer de fleste men er også et irritationsmoment og kan hurtigt ødelægge ens træning.

For at undgå problemet med muskelspændinger og ømhed i dine muskler kan du strække ud efter din træning og bruge en foam rolle.

Ved både at strække dine muskler ud og bruge en foam rolle hjælper du dine muskler med at restituere hurtigere. Prøv det af. Det vil forhåbentlig give dig give dig en bedre oplevelse af dine fremtidige træning uden nogle ømme muskler.