Sådan kommer du topmaven til livs som ledig

Hvis man kommer ud for at blive ledig i en periode, kan det føles som om man lige pludselig, har oceaner af tid. Hvis man tidligere har været vant til at være aktiv på arbejdsmarkedet hver dag, vil en hverdag kun fyldt af nye ansøgninger, nemt føles som kedelige og lange. Men en ledig periode kan sagtens bruges konstruktivt, i andre forbindelser end at skrive ansøgninger. Hvis man eksempelvis går med et ønske om at tabe et par kilo på maven, kan en periode med ledighed være startskuddet.

Kom i gang med en sund kost

En sund kost har stor indflydelse på, om det kan lade sig gøre at få topmaven til at forsvinde. Hvis man i gennemsnit indtager flere kalorier end man forbrænder, vil man automatisk oplagre det resterende, som vil omdanne sig til fedt.

Hvis man er medlem af en a-kasse, er det heldigvis stadig muligt under ledighed, at købe gode råvarer da man på den måde, er sikret økonomisk. Hvis du ikke allerede er medlem af en a-kasse, kan det kraftigt anbefales, at bruge den første tid i ledighedsperioden til at finde den rette a-kasse for dig. Læs mere

  • Er man ikke stor tilhænger af grøntsager som tilbehør til maden, kan de med fordel bruges i en smoothie, der ligeledes mætter og fint erstatter eksempelvis et morgenmåltid.

 

  • Det kan ligeledes anbefales, at spise overvejende protein i forhold til kulhydrat, for at komme de ekstra centimeter på maven til livs.

 

  • Sukker er ligesom for meget kulhydrat, også en af de store syndere, når det kommer til vægttab. Det er derfor værd at tænke over, hvor meget sukker man indtager i løbet af ugen. Hvis man er typen, der hygger med fredag, og lørdagsslik i weekenden, vil en fravælgelse af dette alene, give resultater i den rigtige retning.

Brug din mave aktivt

Ved at træne din mave, bliver du mere bevidst om musklerne og kan derved bruge dem mere aktivt i hverdagen, hvor man normalt ikke tænker over det.
Vi bruger nemlig maven til mere end man skulle tro, og det komme bag på en, hvor meget den i virkeligheden bruges til.

Ved at rette sig op, og have en ret holdning når man færdes rundt omkring, bruges de dybtliggende tværgående mavemuskler, og det er faktisk muligt at tabe sig på maven alene ved dette. En ret holdning er ikke kun god for maven, men det ser tilmeld også pænt ud, og modvirker ondt i ryggen. En ret holdning er derfor i virkeligheden en win-win situation.

Mavetræning

Der findes et utal af forskellige maveøvelser, der kan være med til at resultere i et vægttab på maven. Her kommer 2 gode og simple maveøvelser, der kan bruges i kampen mod de ekstra kilo på maven.

Traditionelle og Skrå mave øvelser

Mavebøjninger har alle dage været brugt, men er i dag blevet udviklet så meget, at man ikke behøver at ligge på et hårdt gulv og få ondt i ryggen.

Det kan anbefales at købe en stor pumpet bold, som man i stedet ligger på. Dette øger intensiviteten i maven når man tager mavebøjningerne, samtidig med at det styrker balancen.

Hvis man er inde haver af en tung vægt, eller en moderne ”kettlebelt” findes der en god øvelse mod fedtdepoterne på siderne. Ved at tage vægten i den ene hånd, og stå og rokke fra side til side, styrkes modsatte side af vægten på en intensiv måde. Mavemusklen isoleres, så det kun er den som bruges, hvilket virker utrolig godt og effektivt.