Sådan optimerer du din søvn

Gennem tiden har de fleste af os fra adskillige mennesker fået at vide, at vi skal huske at få nok søvn. Søvnen har nemlig en betydelig virkning på vores krop og hjerne. Alligevel formår de fleste af os ikke at få sovet nok i en travl hverdag.

Vil du gerne have nogle nemme tips til, hvordan du kan få mere ud af din søvn, så læs med her.

Opret en fast søvnrytme

For at være frisk efter en god nats søvn, er det vigtigt at have en søvnrytme, der ikke varierer. Hvis du sover og vågner på samme tidspunkt hver dag, sørger du nemlig for at forøge energioverskuddet.

Samtidig vil du vænne din krop til at være frisk og træt på samme tidspunkter hver dag, og med tiden vil du vågne af dig selv om morgenen, hvilket indikerer, at du får nok søvn.

Mangler du søvn, er et godt tip derfor at tage en middagslur i stedet for at sove længe, idet du på denne måde ikke forstyrrer din søvnrytme.

Fastlæg rutiner

Ligesom med børn, er det vigtigt at vores krop slapper af før vi går i seng. På denne måde er det nemmere at falde i søvn og sove dybt.

Fastlæg derfor nogle faste rutiner inden du går i seng, så du sørger for at slappe af. Undgå derfor at bruge din smartphone inden du går i seng, idet det kan sende stress signaler til kroppen.

I stedet er det en god idé at læse en bog, lytte til afslappende musik, forbered dagen derpå ved at pakke taske og lignende. På denne måde får hjernen lov til at slappe af, og blive fri for de stressende tanker, som skole og arbejde kan føre med sig.

Tilpas dit soveværelse

Endnu et godt tip er at tilpasse dit soveværelse, så det stimulerer søvnen.

Først er det vigtigt, at dit soveværelse er stille, så du kan få rov til at slappe af og falde i søvn. Samtidig er det vigtigt, at lyset er slukket, idet en god søvn hænger sammen med et hvor mørkt der er.

Herudover, er en god seng vigtig for den gode søvn. Der skal være rigeligt plads til at du kan vende og dreje i din seng, og en god topmadras er anbefalelsesværdig hvis man har ondt i ryggen.

Udover selve sengen, er det også vigtigt, at man udskifter sit sengetøj ofte. Udover de tekniske årsager, blandt andet at sengetøj der ikke bliver udskiftet i længere tid tiltrækker husstøvmider, er det noget helt andet at sove i med rent sengetøj. Det giver nemlig en behagelig følelse, og er en positiv oplevelse, som er med til at få dig til at slappe af og stimulere søvnen. Vil du derfor forkæle dig selv, kan det være en god investering at købe nyt sengetøj, blandt andet hos damask.dk, der har mange forskellige slags i lækre materialer.