Sådan passer du bedst muligt på hele din krop

Når man snakker om at passe godt på sig selv og sin krop, så er der nogle enkelte ting, som de fleste straks tænker på. Nogle ting som vi bare har fået banket ind i hovedet, så vi ikke pludselig en dag ender med et uheld.

Ryggen er nok den første ting vi lærer at passe på. For ryggen er den, som skal støtte os hele livet og som ofte tager megen skade ved forskellige typer arbejde. Derfor får den naturligt nok også mest opmærksomhed, når det kommer til at skulle passe på sig selv. Men vi består jo af en hel del mere end bare en ryg og de ting skal vi da også passe på.

Her er nogle af de ting, som vi i den grad burde passe mere på, hvis vi gerne vil leve et langt, sundt og komfortabelt liv.

 

Pas på dine tænder

Vores tænder burde være en oplagt tig at passe på. De er tynde, skrøbelige og bliver benyttet hundrede af gange hver eneste dag. De er afgørende for hvordan vi ser ud, hvordan vi spiser og hvordan vi taler. Desuden er det en af de få ting på vores krop, som ikke er dækket af det danske hospitalsvæsen, så hvis uheldet endelig er ude, skal man selv punge ud. Du kan få kunstige tænder, der virker ganske udmærket, men de koster også en mindre formue.

Så der er rigelig med grunde til at passe på gebisset. En lang række sygdomme er blevet koblet direkte sammen med dårlig tandhygiejne og i værste fald kan man risikere at få kræft i munden.

Så pas på dine tænder, for de skulle helst holde hele livet.

 

Ørerne må du ikke glemme

Hvad ville vi gøre uden vores hørelse? Vores ører og hørelse er afgørende for vores livskvalitet, da vi skal bruge dem til at høre hvad andre mennesker siger til os, lytte til musik og generelt bare opfatte verden omkring os.

Alligevel putter vi plugs dybt i ind i ørerne og lytter til høj musik, noget der beviseligt er skadeligt for hørelsen. I hvert fald på de niveauer, som den gennemsnitlige dansker lytter til musik på.

Er uheldet allerede ude og du har pådraget dig en høreskade, kan du gøre meget for dig selv med et høreapparat, der kan findes her, der vil kunne gøre meget og sikkert er at foretrækker fremfor at være helt døv.

Men pas på din hørelse, så du kan slippe for besværet og udgifterne ved et høre apparat.

 

Der er mange flere ting som vi bør passe på, men kort kan det siges: Pas på dig selv. Det hele. Ikke bare ryggen og øjnene, for du skulle gerne holde hele livet.