Sådan sikrer du dit barns sundhed

Når du er forældre er det vigtigste i dit liv dit barn. Det er vigtigt at skabe de bedste forudsætninger for dit barn. Dertil er dit barns sundhed det vigtigste. Vi giver dig en række tips til, hvordan du sikrer dit barns sundhed.

En måde hvorpå du kan forbedre dit barns sundhed er ved at skiftede traditionelle engangsbleer ud med stofbleer. En økologisk stofble indeholder hverken plastik eller andre giftige kemikalier, som kan være sundhedsskadelige for dit barn. Da stofbleer ikke indeholder giftige kemikalier er der ikke lige stor risiko for, at dit barn udvikler eksem, udslæt eller allergi. En anden sidebonus ved stofbleer er, at man sparer penge i det lange løb. Faktisk sparer man i gennemsnit 4500 kroner gennem hele ens barns bleperiode. Ydermere er stofbleer miljøvenlige. Tænk blot på hvor meget du mindsker dit affald ved at kunne genbruge dit barns bleer.

Den rigtige udvikling

Babysvømning er rigtig vigtigt for dit barns sundhed. Babysvømning er effektiv til at styrke alle sanser. Dertil er det en hyggelig måde, hvorpå du kan nyde samværet med dit barn. Hvis du er forældre til et ældre barn har det stadig samme fordele.

En anden måde, hvor man sikre sit barns udvikling er ved at købe motorisk legetøj fremfor det traditionelle legetøj. Motorisk legetøj er med til at udvikle dit barns balance, styrke og stimulering. Det er videnskabeligt bevist, at børn med en god motorik har en bedre indlæringsevne. Så sørg for at dit barn udfordrer og videreudvikler sine sanser.

Motion

I samme kategori som svømning er det vigtigt, at dit barn dyrker motion. Det er selvfølgelig undtaget spædbørn. Det er ikke ensbetydende med, at dit barn skal starte i fitness eller løbe intervalløb. Der findes mange former for motion, som tilegner sig børn. Man kan for eksempel tage ned på den lokale legeplads med sit barn. På den måde kan dit barn dyrke en sjov aktivitet og I kan samtidig nyde hinandens selskab.

Kost

Selvom dit barn motionerer er det ikke ligegyldigt, hvad de propper i munden. Hele to ud af tre forældre mener ikke, at de gør tilstrækkeligt for at lære der barn at spise sundt. Her er der selvfølgelig tale om børn, som ikke længere får bryst eller mælkeerstatninger. Dog er det vigtigt, at børn i en tidlig alder lærer om sund og ikke-sund mad. For at få dit barn til at spise sundere mad, skal man gøre de sunde madvare lettilgængelige. Lav et stort fad med grøntsager og stil det ind i køleskabet. På den måde er det let at tage en sund snack, hvis sulten melder sig. En anden måde hvor man kan få sit barn til at spise sundt, er ved at dekorerer grøntsager og frugt på en alternativ måde. Man kan for eksempel udskærer frugt i forskellige former eller skrælle gulerødder i lange strimler. På den måde vil dit barn synes, at det er sjovt at spise sundt.