Sådan skabet du et afbalanceret hjemmekontor

Bruger du meget tid på dit hjemmekontor? Så er det super vigtigt at skabe et arbejdsmiljø i balance, da dette ikke blot har stor betydning for din produktivitet og koncentration men også for dit velvære og humør. Derfor kan det være en super god ide at tænke over din indretning og eventuelt se på, om der kunne være plads til forbedringer. Læs med her og få 3 tips til, hvordan du skaber et afbalanceret hjemmekontor i harmoni.

Belysning

Det er videnskabeligt bevist, at lys kan have en positiv effekt på vores sindstilstand i dagligdagen. Derfor kan det være en super god ide at indrette sit kontor i lyse nuancer eller eventuelt flytte det til et rum med masser af sollys. Det er nemlig bevist, at folk der bor i et lyst hjem med god belysning, de ofte er meget mere optimistiske og føler sig mere afslappet i hverdagen.

Derudover siges lys også at øge vores koncentrationsevne og modvirke trætte øjne.

En god kontorlampe, lyse vægge og masser af naturligt sollys fra vinduet kan altså være super væsentligt for at skabe et hjemmekontor i den rette balance.

Tag naturen med indendørs

En anden god måde at forbedre ens hjemmekontor på og gøre det mere levende og afbalanceret, det kan være ved at bringe naturen indendørs. Dette kan du super nemt gøre ved at have blomster eller andre planter stående rundt omkring i rummet. Planter er nemlig ikke blot effektive til at skabe mere liv til et rum, men de sørger også for at gen-ilte luften i rummet. Planter er altså dermed også effektive til at modvirke tung og dårlig luft, som kan føre til hovedpine og koncentrationsbesvær.

 Ingen rod

Rod i ens omgivelser siges at skabe rod i ens sind. Derfor er det også super vigtig at holde orden på ens kontor og undgå store papirbunker og andre former for rod. Rod er nemlig dårligt for vores helbred og kan være super distraherende og gøre det vanskeligt at koncentrere sig om selv de mest simple arbejdsopgaver.

 Derfor er det altså også en stor fordel med et hjemmekontor og et skrivebord med masser af plads til opbevaring, da pladsmangel ofte er en af de hyppigste faktorer til rod.

Derudover så kan det også være en god ide at sætte en time af om ugen til at gennemgå og rydde ud i ens arbejdspapirer og mapper, da dette også vil skabe et større overblik og mere overskud i hverdagen.

Har du disse 3 tips med i mente, når du indretter dit kontor, så bør du i den grad være på rette spor til et afbalanceret hjemmekontor i harmoni. Mangler du inspiration til indretning eller lignende, så findes der massevis af inspirerende og stilbevidste hjemmesider og magasiner, som du med fordel at søge inspiration hos.

Er du på udkig efter et nyt og funktionelt skrivebord, så kan du se hæve sænkeborde her.

Held og lykke med din kontorindretning. Hvis du følger de tips, du har fået her, skal du nok kunne indrettet et flot og indbydende kontor.