Sådan undgår du vinterdepressionen

I Danmark lider ca. 5% af befolkningen af vinterdepression, heriblandt er 75% kvinder. Den kolde, isnende frost og de mørke, triste måneder påvirker rigtig mange i en negativ forstand. Derfor vil vi i denne artikel give dig nogle gode råd til, hvordan du kan undgå at ende i en vinterdepression.

Hvad er en vinterdepression?

En vinterdepression er et vidt begreb, men hvad indebærer det egentlig? Vinterdepressionen er kendetegnet ved at tilstanden lige så stille begynder i efterårsmånederne og slutter i foråret. Mennesker der rammes med en vinterdepression bliver energiløse og meget triste. Desuden får de en øget appetit og trang til søde sager.

Få D-vitamin

Solens er vores vigtigste kilde til D-vitamin, men da solen er så svag om vinteren i Danmark, har mange mennesker et alt for lavt niveau af D-vitamin. Det kan derfor være en god ide at sørge for at du får D-vitamin fra en anden kilde i vintermånederne. Den nemmeste måde at sørge for at få den rette mængde D-vitamin på er ved at tage det i kosttilskud. Mange danskere har allerede inkorporeret dette tip som en naturlig del af vinteren, da stoffet er meget behjælpelig med at løfte humøret og glæden betydeligt.

Den intime kontakt

Sex har i mange undersøgelser bevist at være med til at vedligeholde et glædeligt og positivt sind.  Når man er i gang med den seksuelle akt sendes der endorfiner og adrenalin til hjernen, som gør at man kan bibeholde et positivt sind, selv i de triste vintermåneder.
Dog kan det være svært at have sex flere gange om ugen, når man har betydeligt mere travlt med at få hverdagen til at forløbe sig gnidningsløst for alle parter. Om aftenen prioriterer man oftest at sove i stedet for at indlede et intimt øjeblik med sin partner. Vi ville derfor anbefale, at man forsøger at bringe noget helt nyt ind i ens parforhold, som gør den intime affære mere spændende og uforudsigelig. Læs meget mere på Sexidetfri.dk.

Den rette kost

Kosten har en kæmpe indflydelse på, hvordan du har det mentalt i dit hoved. Hvis du har en meget usund livsstil vil du opleve, at du virker mere lad og energiløs i din fremtræden. Omvendt kan en sund livsstil give dig et helt nyt skud af energi, som vil gøre dig mere eventyrlysten, initiativrig og glad. Og det er lige præcis dét, man har brug for, når vejret tynger ens mentale velvære. Den rette kost varierer meget fra person til person, men en god tommelfingerregel er at spise 6 stk. grøntsager eller frugt om dagen. På den måde tvinger du dig selv til at inkorporere grønt i alle dine måltider. Allerede efter få uger vil du opleve en markant forskel i dit energiniveau.

Gør ting der gør dig glad

Det sidste råd vi vil give dig i denne artikel er, at du skal prioritere at lave de ting, der gør dig glad. Mange gange kan man komme til at sætte alle andres behov før ens egne, og det er med til at sætte en stopper for alle de ting, man elsker at lave.
Så hvis du godt kan lide at gå en tur om søndagen med en croissant og en kop kaffe i hånden, så prioriter det. Hvis du elsker at se et teaterstykke i Det Kongelige Teater, så prioriter det.

Forhåbentligt kunne du bruge disse tips til at få noget inspiration til, hvordan du kan undgå den modbydelige vinterdepression, som mange danskere desværre stadig døjer med.