Skal du gå til psykolog?

Nogle gange er det bare nødvendigt at komme til psykolog og få sig nogle gode snakker. Hvis man går og har det lidt svært for tiden – af den ene eller anden grund – så kan det være en meget god ide at tage en snak med en psykolog med jævne mellemrum.

Der er dog nogle ting man skal overveje, før man tager kontakt til en psykolog. Læs med her for at se hvad det er, så du kan sikre dig, at du finder frem til den helt rette psykolog for dig.

Sæt dig ind i din terapiform

Det først og fremmest en god ide at læse lidt om de forskellige terapiformer, som der eksisterer derude. Der er ingen der siger, at du skal være ekspert på området. Ofte vil din psykolog også hjælp dig med at finde frem til den rette løsning for dig.

Men det er nu en god dig at finde ud af hvad for eksempel kognitiv terapi er og spørge sig selv, hvad er psykoterapi? Og hvad er det så for noget? Det er noget du kan finde flere svar om på nettet!

Når du har en lidt bedre forståelse af, hvilken terapiform du mener er den rette for dig, så er det også lidt nemmere at finde frem til den rette psykolog for dig.

Det er vigtigt at kemien svinger

Det er dernæst vigtigt at finde ud af, hvorvidt kemien svinger godt mellem dig og din psykolog. Det er først noget du kan finde ud af, når du har mødt med ham eller hende et par gange.

Det er vigtigt at du kan føle dig tryg og afslappet sammen med din psykolog. Og det har ofte noget at gøre med den fælles kemi, hvorvidt vi kan det.

Tag en snak med din psykolog hvis du ikke lige mener, at det er den rette løsning for dig og du gerne vil have en anden. Ofte håndterer de det meget professionelt og de kan endda videreføre dig til en, som muligvis er et bedre match.

Kig lige anmeldelserne igennem også

Som en sidste lille ting så er det vigtigt at læse nogle anmeldelser igennem, før man hyrer en bestemt psykolog. Det kan nemlig være, at der er en psykolog som har et meget dårligt ry blandt tidligere kunder. I så fald er det meget rart at vide det, før du bruger en masse tid og penge på dyre psykologsamtaler.